back to top
spot_img

Clotilde Armand, înregistrată când își presează angajații să semneze contracte ilegale. STENOGRAMELE care deschid „Cutia Pandorei” – AUDIO

Jurnalista Anca Alexandrescu a precizat că, după publicarea acestei înregistrări, DNA ar trebui să se sesizeze

Clotilde Armand, înregistrată când își presează angajații să semneze contracte ilegale. Stenogramele care deschid „Cutia Pandorei!” Mai exact, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, este acuzată că exercită presiuni asupra angajaților săi,  pentru semnarea unor contracte, despre care chiar subalterii săi spun că ar fi ilegale, așa cum reiese chiar din stenogramele discuției, făcute publice miercuri seara de jurnalista Anca Alexandrescu, la Realitatea Plus.

Jurnalista Anca Alexandrescu a precizat că, după publicarea acestei înregistrări, DNA ar trebui să se sesizeze și să verifice cum stau lucrurile la primăria „păstorită” de Clotilde Armand.

„Este un al nu știu câtelea motiv pentru care Clotilde Armand nu mai trebuie să fie primar și ar trebui să fie chemată mai des la alte instituții ale statului. După înregistrarea aceasta, ar trebui ca DNA să se sesizeze încă de mâine, să-și facă treaba, să verifice și să acționeze în consecință”, a afirmat, într-o intervenție în direct, Anca Alexandrescu.

Stenogramele discuției dintre Clotilde Armand și angajații săi:

„Clotilde Armand: Care este situația acum?

Angajată: Situația este așa, noi ne-am făcut toată treaba, este a doua săptămână de când așteptăm de la ei.

Clotilde Armand: Dumneavoastră sunteți pe achiziții?

Angajată: Nu ne-au dat nicio ofertă. Sunt obligat să consult trei operatori economici. Dacă primesc o ofertă care îmi satisface specificațiile o iau.

Clotilde Armand: Nu avem trei oferte?

Angajată: Nu avem. Nu și le-am zis lor. Au zis că da, săptămâna trecută au zis că luni ne trimit.

Clotilde Armand: Cine? Cei de la…

Angajată: Ăștia cu care am vorbit noi.

Clotilde Armand: Cine sunt? Green Point. Aveți un număr de telefon? Da. Putem să îi sunăm? Sigur că da. Bună ziua, domnule director! Să știți că nu sunt singură, sunteți pe speaker. Sunt cu doamna … și echipa ei. Ne-am întâlnit acum mult timp și între timp, să știți că nu reușim chiar dacă avem cea mai bună voință din lume. Cum sună lucrurile de pe partea voastră? Ca să clarificăm totul. Aici, a fost foarte greu sa obținem specificații. Ne trebuie trei oferte, așa cum spune legea, și noi ne bazăm pe dumneavoastră sa ne ajutați să existe trei oferte.

Director: Ok, ok, bun.

Clotilde Armand: Domnule Georgescu, și cu cei de la Coca Cola sunt motivați să facem? Trebuie mai întâi să facem achiziția și apoi cu ei, dar ce am discutat.

Director: Sigur că da! Discuțiile sunt pentru anul următor să va ia în calcul și pe dumneavoastră cu Sectorul 1.

Clotilde Armand: Da, pentru noi este foarte important acum să semnăm achiziția și de aceea avem nevoie de sprijinul vostru. Noi ne-am bazat că ne dați acest sprijin, vă rog foarte mult!

Director: Găsim o soluție, da.

Clotilde Armand: Puteți să mă sunați astăzi, mâine cel târziu și să îmi spuneți cum vedeți problema dumneavoastră? Noi așteptăm să avem aceste oferte. Aici e toată echipa, am trei persoane în fața mea care se ocupă de asta. Este obiectivul lor principal și colegii dumneavoastră au spus că ne vor ajuta cu acele oferte și după două săptămâni au zis că, de fapt, nu pot să ne ajute și suntem un pic nedumeriți. Vrem neapărat sprijinul dumneavoastră.

Director: Haideți că vedem. În principiu, o rezolvăm. Vă pot suna astăzi după amiază sau mâine dimineață.

Clotilde Armand: Așa facem! Aștept apelul dumneavoastră! Bine, mulțumim mult, la revedere.

Angajată: Știți de ce mi-e frică? Eu mă trezesc la serviciu că am un singur om la Achiziții care îmi spune că nu poate să facă. Numai Andrei semnează, este singurul om care semnează de la Achiziții, doamna nu vrea să semneze.

Clotilde Armand: Sunteți plătite pentru a vă face munca, adică cum?! Munca înseamnă și să vă asumați. Faceți greșeli acolo sau care e problema?

Angajată: Nu.

Clotilde Armand: Atunci?!

Angajată: Explicația este că doamna este convinsă că noi facem lucruri ilegale.

Clotilde Armand: Ce lucruri ilegale? Spuneți că eu m-am săturat de vorbe la colțuri. Haideți să stabilim odată cum le facem! Ăsta, cadrul care este pe milioane trebuie făcut, asta semnați!” – SURSE stenograme Realitatea PLUS, în emisiunea Culisele Statului Paralel.

4 aprilie 2024 Clotilde Armand, înregistrată când își presează angajații să semneze contracte ilegale. STENOGRAMELE care deschid "CUTIA PANDOREI" - AUDIO
Clotilde Armand înregistrată când își presează angajații să semneze contracte ilegale

Clotilde Armand are un dosar făcut de ANI, unde este deja inculpată

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 afirmă că edilul ar fi semnat o dispoziţie prin care s-a desemnat manager al proiectului „îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie „, cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi ca urmare a acestui act a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităţilor prestate în calitatea de manager de proiect.

Armand ar fi semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3.744 lei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei şi ar fi semnat o dispoziţie prin care şi-ar fi majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

CITIȚI ȘI:

Piedone, din nou câștigător în sondaje. Mesaj tranșant pentru contracandidații săi: “Sondajul real, urna de vot!”

author avatar
Vlad Andreea Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...