Cirque du Soleil revine la Bucureşti cu noua producţie. „OVO” este un spectacol plin de energie şi acrobaţie, cu o echipă formată din 100 de oameni din 25 de ţări, dintre care 52 de artişti.
Spectacolul va fi prezent la Bucureşti, în perioada 15 – 18 februarie, la Romexpo – Pavilionul A, cu şapte reprezentaţii:
- 15 februarie – ora 19:30,
- 16 februarie – ora 19:30,
- 17 februarie – trei reprezentaţii de la orele 11:30; 15:30 şi 19:30,
- 18 februarie – două reprezentaţii de la orele 13:00 şi 17:00.
De la deschiderea sa la Montreal în 2009, OVO a încântat peste 7 milioane de oameni în peste 160 de oraşe şi aproape 30 de ţări diferite.
Cirque du Soleil – O „afacere” de succes în lumea spectacolului
Guy Laliberté, liderul Cirque du Soleil, franciza contemporană din domeniul circului care se bucură de un succes fantastic peste tot în lume, are o capacitate inegalabilă de a face bani, potrivit Financial Times. Fost cântăreţ ambulant, Laliberté a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni ai Canadei şi primul circar miliardar din lume. Angajaţii săi îl numesc “Regele Soare”.
Regele Soare a devenit şi mai bogat după ce şi-a vândut, în 2015, deţinerea majoritară în cadrul companiei către investitori americani, chinezi şi canadieni în cadrul unei tranzacţii care plasează valoarea acesteia la 1,5 miliarde $. Potrivit sursei menționate, „Laliberté se poate simţi liber să se ocupe de activităţile sale preferate: poker, călătorii spaţiale şi filantropie”.
Unul dintre cele mai mari branduri din show business
Cirque du Soleil a fost fondat în Quebec în 1984 de către Laliberté şi un coleg, şi el artist ambulant, Gilles Ste-Croix. Modelul a fost aşa-numitul „circ nou” care a început să fie dezvoltat în anii ’70. Noul circ nu mai includea animale care trec prin cercuri sau care-şi încleştează fălcile în jurul gâtului vreunui circar. În schimb, un mix exotic de jongleri, acrobaţi şi clovni crea o punte între circ şi teatru, un fel de commedia dell’arte sfidătoare a morţii.
Laliberté îşi pune ascensiunea pe seama îndrăznelii sale. “Numai curajul şi aroganţa tinereţii ne-a ajutat să supravieţuim,” a declarat acesta. De ajutor au fost şi granturi ale guvernului şi un overdraft substanţial acordat de o bancă din Quebec.
Cirque du Soleil a devenit astfel unul dintre cele mai mari branduri din show business.
UN „detaliu”: Laliberté a devenit unul dintre cei mai excentrici bogătaşi din lume. Și-a cumpărat propria insulă, Nukutepipi, din Polinezia Franceză, şi a transformat-o într-un paradis al bogătaşilor. Deţine cea mai mare proprietate imobiliară din Hawaii, Kauhala Piliahola.
Cirque du Soleil revine la București/cirquedusoleil.comCitiți și:
Până când continuă feeria luminii la Grădina Botanică din București