back to top
spot_img

Ciolacu pune pe jar bugetarii! Premierul vrea să „dezumfle” șmecheriile din sistemul de stat: „Încep să dispară!”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că România nu poate suporta un sistem bugetar ca cel în care suntem acum

Ciolacu vrea să „dezumfle” șmecheriile din sistemul bugetar! Nu mai este un secret pentru nimeni controversele iscate cu privire la supraaglomerarea domeniului bugetar. Ei bine, premierul Marcel Ciolacu pare hotărât să schimbe lucrurile și să facă ordine printre cei plătiți din bugetul statului. Acesta a dezvăluit ce plan are cu cei din administrația publică. Nu că nu mai fi auzit placa aceasta, însă rămâne de văzut cum va tranșa Marcel Ciolacu speța bugetară.

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că România nu poate suporta un sistem bugetar ca cel în care suntem acum, pentru că nu va duce la dezvoltare. El a precizat că avem foarte mulţi ordonatori de credite principali şi terţiari, 16.000, cei mai mulţi din toată Europa, dacă nu din lume, iar prin restructurare încep să dispară.

”Toată această şmecherile în sistemul bugetar începe încet, încet să se dezumfle”, a completat şeful Executivului.

”Toată lumea aşteaptă această reformă de 30 de ani, trebuie şi o reformă administrativă”

„Nu făcute pauşal, în funcţie de câţi locuitori, făcute strategic, pe listă. S-a pierdut acel timp când trebuiau făcute, cum a făcut Polonia, fiindcă în loc să ai 10.000 de proiecte pe fonduri europene, mergeai pe 4 sau 5 proiecte integrate pe regiuni. Noi suntem pe sistem admiinstrativ francez, dar s-ar fi venit cu acei guvernatori regionali care, prin bugetele avute ar fi echilibrat dezvoltarea regională, lucru la care iarăşi suntem restanţi. Uitaţi-vă cum s-a dezvoltat Ardealul”, a spus premierul într-un interviu la DCNews.

3 aprilie 2024 Ciolacu vrea să "dezumfle" șmecheriile din sistemul bugetar: "Încep să dispară!"
Ciolacu vrea să dezumfle șmecheriile din sistemul bugetar Încep să dispară

Şeful Executivului a precizat că s-au făcut foarte multe greşeli în 30 de ani, iar cea mai mare greşeală că nu a exista o viziune foarte clară, integrată, şi după nevoi şi asta a dus la un exod al românilor de aproape 5 milioane.

”România nu poate suporta un sistem bugetar ca cel în care suntem acum. Nu va duce la dezvoltare un astfel de sistem bugetar. Te duceai într-un minister, erau şapte agenţii pentru avizare. După reorganizare, există un singur serviciu de avizare. (..) Nu poţi să faci reformă fără digitalizare, îm continuare este o reticenţă în privinţa digitalizării”, a spus Ciolacu.

”Marea mea problemă este că avem foarte mulţi ordonatori de credite principali şi terţiari, şi acolo, prin aceste restructurări, încep să dispară. Am avut 16.000, cred că cei mai mulţi din toată Europa, dacă nu din lume. (..) Toată această şmecherile în sistemul bugetar începe încet, încet să se dezumfle”, a precizat premierul.

CITIȚI ȘI:

Viktor Orban, primit la Palatul Victoria de Marcel Ciolacu. Ungaria este pe “cai mari”, urmând să preia președinția Consiliului UE

author avatar
Vlad Andreea Redactor

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...