back to top
spot_img

Cine este Anca Todoni, noua stea a tenisului românesc

Anca Todoni, în vârstă de 19 ani și ocupanta locului 217 în clasamentul mondial WTA, a reușit aseară să se califice în turul secund al turneului de categorie WTA 250 organizat la Bogota, în Columbia.

Anca Todoni, în vârstă de 19 ani și ocupanta locului 217 în clasamentul mondial WTA, a reușit aseară să se califice în turul secund al turneului de categorie WTA 250 organizat la Bogota, în Columbia. Trecând de calificările inițiale, Todoni a învins în primul tur o sportivă din Italia, Lucrezia Stefanini, clasată pe locul 153 în clasamentul WTA și în vârstă de 25 de ani, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-4.

Această victorie uriașă îi va aduce lui Anca Todoni o ascensiune spectaculoasă în clasamentul WTA. Mai exact, vorbim despre debutul ei în Top 200 mondial. Momentan, în clasamentul live, ea a urcat deja pe poziția 190. În cadrul optimilor, Anca Todoni se va confrunta cu favorita locală Camila Osorio, care ocupă locul 6 în ierarhia favoritelor competiției.

Anul 2023 s-a dovedit a fi un an extrem de bun pentru Anca Todoni, jucătoarea româncă reușind un salt spectaculos în clasamentul WTA și urcând până pe locul 230. Astfel, ea devenea la acea vreme cea mai tânără româncă din primele 400 de jucătoare ale lumii.

„Când eram mai micuță, eram un copil bolnăvicios, răceam foarte des, părinții mei erau disperați, ajungeam des pe la spitale, până când unul dintre doctori le-a recomandat să mă ducă la un sport în aer liber. Și pentru că tatăl meu jucase vreo 7 sau 8 ani tenis, a zis că ar fi un sport chiar foarte bun pentru sănătate în primul rând. Apoi, încet-încet, antrenorul Paul Tetileanu, cu care am stat 10 ani, a văzut că am potențial, că pot să fac o meserie din tenis”, a spus Anca Todoni pentru GSP în urmă cu un an și jumătate.

„La fete pot să spun că am și un model după care care mă iau, Elena Rîbakina. Îmi place foarte mult, mi-au spus și antrenorii s-o urmăresc mai mult pentru că semăn foarte mult cu stilul ei de joc, și la fizic. La băieți îmi place foarte mult de Jannik Sinner, l-am văzut și la Melbourne și din prima m-a atras jocul lui”, a mai transmis Anca Todoni în cadrul aceluiași interviu.

Cât despre viitor, planurile sunt mari! „Vreau să mă focusez pe mine, să cresc în joc, mental, fizic, pe orice plan, pentru că mi se pare cea mai corectă abordare care mă poate duce sus”, a mai declarat recent Anca Todoni pentru treizecizero.ro.

3 aprilie 2024 A câștigat unul dintre cele mai lungi meciuri de tenis din istorie
A câștigat unul dintre cele mai lungi meciuri de tenis din istorie

Anca Todoni a câștigat unul dintre cele mai lungi meciuri de tenis din istorie

Anca Todoni, talentata sportivă în vârstă de 19 ani, a obținut o victorie memorabilă într-unul dintre cele mai lungi meciuri din istoria tenisului, acum doar câteva zile, în Mexic. Într-o confruntare epuizantă, Todoni a învins-o pe Sara Sorribes Tormo din Spania, după 4 ore și 16 minute de joc.

În prima rundă a turneului WTA 125 de la San Luis Potosi (Mexic), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, Todoni, aflată pe locul 226 în clasamentul mondial WTA la acel moment, s-a impus cu scorul de 5-7, 7-5, 7/6 (7/5) împotriva jucătoarei de top Sara Sorribes Tormo (52 WTA, 27 de ani), care era favorită numărul trei. Partida a fost una extrem de intensă, iar cel mai scurt set a durat o oră și 19 minute.

Simona Halep, sfat crucial primit de la un jucător de tenis: “Nu-l lăsa pe Patrick lângă băuturile tale!”

author avatar
Adrian Șomai

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...