Campionatul european de fotbal feminin din 2025 se va desfășura în perioada 2-27 iulie, iar Comisia de Arbitri UEFA a anunțat, în urmă cu puțin timp, cine sunt arbitri care vor sta la centru partidelor din Elveția.
Cine sunt arbitri care au fost delegați la EURO 2025 din Elveţia
Comisia de Arbitri UEFA a anunțat oficialii de joc pentru partidele de la Campionatul European feminin 2025 din Elveția.
Potrivit FRF, au fost nominalizați 13 arbitri de centru împreună cu asistenții lor și oficiali VAR, care vor fi delegați la cele 31 de partide de la turneul final.
Pe listă au fost puși și cinci arbitri români. Mai precis, este vorba despre Iuliana Demetrescu şi Alina Peşu (arbitri de centru), Daniela Constantinescu şi Mihaela Ţepuşă (asistenţi), Cătălin Popa (VAR).
Iată care sunt arbitrii de centru pentru Campionatul european de fotbal feminin din 2025: Edina Alves Batista (Brazilia), Ivana Martinčić (Croația), Frida Klarlund (Danemarca), Stéphanie Frappart (Franța), Katalin Kulcsár (Ungaria), Maria Sole Ferrieri Caputi (Italia), Silvia Gasperotti (Italia), Catarina Campos (Portugalia), Iuliana Demtrescu (România), Alina Peșu (România), Marta Huerta de Aza (Spania), Tess Olofsson (Suedia) și Désirée Grundbacher (Elveția).
Cum arată mascota oficială a EURO 2025
Mascota oficială a turneului final al Campionatului european de fotbal feminin din 2025 (2-27 iulie) este o căţeluşă din rasa Saint Bernard. ea a fost poreclită Maddli și a fost prezentată la finalul anului trecut. La acel moment, ea s-a plimbat prin gara Cornavin din Geneva, după care a mers, liniștită, prin oraş.
Numele mascotei de la EURO 2025 face trimitere la Madeleine Boll, prima jucătoare licenţiată din Elveţia, în 1964, care a impresionat la echipele de tineret ale clubului FC Sion. Licenţa i-a fost retrasă în următorul an, când autorităţile şi-au dat seama că au eliberat-o, fără să ştie, unei tinere.
“M-a surprins, dar sincer pot spune că sunt foarte mândră pentru că este un cadou care mi-a fost făcut”, a declarat Madeleine Boll.
“Când am început, nu era deloc fotbal feminin, nu exista, abia începea, iar astăzi suntem aici, este presa etc., meciurile naţionalei, totul se televizează”, a mai spus femeia, care a devenit ulterior căpitanul selecţionatei feminine a Elveţiei.