Într-un top al lucrurilor pe care le urăsc femeile, CELULITA ar prinde cu siguranță podiumul. Chiar medalia de aur, dacă ne aflăm înplin sezon estival, când hainele sumare dezvăluie și mai multă piele. Vestea bună este că, dacă ai suficientă voință, poți s-o învingi dacă apelezi la câteva soluții. Consecvența este cheia dacă vrei să scapi de “coaja de portocală”.
Dacă vrei să scapi de celulita, tot ce ai nevoie este să combini într-un mod ingenios mișcarea cu dieta și cu tratamentele care, datorită aparatelor beauty tech au devenit mult mai ușor de făcut chiar la tine acasă. Iată câteva soluții pentru a ameliora celulita.
Ce este celulita și de câte feluri este
Celulita sau distrofia dermo-hipodermică este dată de depuneri de țesut adipos localizate sub tegument. Acestea sunt cele care conferă aspectul de „coajă de portocală”, cu mici gropițe și depresiuni la nivel tegumentar.
Celulita poate fi clasificată în funcție de zona afectată, dar și de caracteristicile morfologice. Astfel, aceasta poate fi:
- celulită adipoasă apare ca urmare a creșterii în greutate, cauzate de sedentarism sau de o alimentație bogată în carbohidrați și grăsimi
- celulită edematoasă se caracterizează prin retenția de lichide. Ca urmare, aspectul nu este cel de „coajă de portocală”. Astfel, persoanele afectate prezintă la nivel tegumentar un aspect moale și fără noduli sau depresiuni.
- celulită fibroasă se dezvoltă ca urmare a netratării celulitei adipoase. Celulele adipoase se modifică permanent, putând ajunge chiar la formarea unor noduli de consistență crescută. Prezența nodulilor poate comprima unele fibre nervoase, ceea ce va determina apariția durerii. Celulita fibroasă este mai dificil de tratat. De aceea, este important a consulta medicul încă de la primele semne de celulită.
- celulită infecțioasă prezintă un mecanism de apariție diferit de celelalte forme. Cauza dezvoltării acestui tip de celulită dureroasă este dată de infecția cu unii agenți patogeni, precum Streptococul beta-hemolitic de grup A;Streptococcus pneumoniae;Staphylococcus aureus.
Printre principalii factori care contribuie la formarea celulitei se află:
- vârsta înaintată;
- scăderea nivelului de estrogen – dat de apariția menopauzei;
- schimbări hormonale (pubertate, sarcină);
- hipotiroidismul;
- creșterea în greutate;
- sedentarismul;
- tulburări ale circulației sângelui;
- varicele;
- inflamația;
- hainele strâmte;
- alimentația dezechilibrată nutrițional;
- consumul frecvent de alcool și băuturi bogate în cofeină;
- fumatul;
- unele medicamente (antidepresive, anticoncepționale);
- mediul toxic sau poluat;
- acumularea toxinelor;
- factorii genetici.
Soluții pentru a scăpa de celulită
- Mănâncă sănătos!
Studii recente arată că peste 80% dintre femeile cu vârste de peste 30 de ani au celulită, indiferent de silueta mai mult sau mai puțin perfectă. Situația s-a agravat în ultimii ani. Tot mai multe adolescente descoperă cu groază la începutul verii că pielea lor are niste “gropițe” care nu fuseseră acolo cu câteva luni în urmă.
Nu confunda celulita, care este o afecțiune a pielii, cu grăsimea. Și totuși, unul dintre inamicii principali este mâncarea abundentă și cu prea multe calorii. Ce ar trebui să faci? Renunță la grăsimi și zahăr. Înlocuiește fast-food-ul cu porții generoase de legume, de preferat din surse “curate” de la țară sau din propria curte. Ai nevoie de vitamina A, C și de mult magneziu.
S-a demonstrat că portocalele, lămâile si grefurile sunt de neprețuit în lupta cu celulita. Nu te speria de coaja acestor fructe care seamănă cu “gropițele” pe care le urăști. Ele sunt adevărate fabrici de antioxidanți, bogate în vitamina C, care stimulează producția de colagen. Lămâile mai au o calitate: curăță ficatul de toate toxinele generatoare de celulită.
Evitarea excesului de sare este, de asemenea, recomandat, deoarece aceasta poate provoca deshidratare și umflare – ambele contribuind la celulita. Mâncatul cu deficit de calorii vă ajuta, de asemenea, să arzi grăsimile care pot contribui la apariția celulitei.
Citește și: Mănânci picant? Iată ce boli ascunde pofta de iute!
- Fă multă mișcare, una dintre cele mai bune soluții pentru a ameliora celulita
Este adevărat că celulita nu este doar grăsime acumulată, care ar putea fi “topită” ușor prin exerciții. Este o combinație de factori, începând de la retenția de fluide din organism, o microcirculație defectuoasă, pierderea elasticitații țesutului și îngroșarea și întărirea celulelor grase. Viața sedentară înrăutățește tot acest proces. Nu ai timp de sală și nici bani pentru antrenori personali? Oamenii de știință îți dau un pont valoros. Mergi 15 000 de pași pe zi, dacă se poate într-un ritm alert.
În momentul în care începi să mergi, îți activezi circulația și ajuți organismul să elimine toxinele în exces, pe lângă arderea caloriilor în plus. Nu ai timp să mergi 15 000 de pași pe zi? Încearcă, pentru început, cu ședințe de o oră de mers rapid, de cel puțin trei ori pe săptămână și vei vedea într-o lună rezultate spectaculoase.
Ciclismul, joggingul și banda sunt aliații tăi pe drumul către o piele mai frumoasă. pentru că exercițiile fizice nu numai că strâng mușchii, ci și îți netezesc pielea.
Citeste si: Cine a inventat salata Caesar acum 100 de ani
3. Fă duș alternativ și baie alcalină
Fă duș alternativ cu apă rece și caldă, ca soluții anticelulită. Când folosești apă rece, vasele se contractă și apoi se extind în apă caldă. Acest lucru promovează circulația sângelui și țesutul devine mai ferm.
Fă o baie alcalina aproximativ o data pe săptămână pentru purificarea și detoxifierea întregul organism. Adaugă aproximativ patru linguri de sare alcalină în apa ta de baie și fă-ți timp să te bucuri de efectul de vindecare al băii
4. Apelează la tratamente avangardiste cu microcurenți!
Pielea noastră are nevoie de aceeași îngrijire precum tenul, dar până de curând, tratamentele mai sofisticate se puteau face doar la SPA-uri. Dispozitivul FOREO BEAR 2 body va deveni cel mai bun prieten al tău. Este un gadget deștept de ultimă generație, special conceput pentru tonifierea corpului cu microcurenți. În doar câteva săptămâni, poți vedea rezultate vizibile. Cele 4 bile ale aparatului se luptă pentru tine chiar și cu gropițele încăpățânate de pe coapse, fese și abdomen, îmbunătățind evident aspectul celulitei.
5. Masajul ajută foarte mult pentru a scăpa de celulită
Un sistem limfatic lent poate provoca celulita sau o poate exagera, care este locul în care intervine o perie de corp sau un exfoliant. Masarea unui exfoliant sau perierea delicată a zonei poate ajuta la stimularea drenajului sanguin și limfatic. Pentru a vedea schimbarea, aceasta trebuie făcută în mod regulat.
După fiecare ședință de sport sau mers rapid, masează-ți zonele cu probleme cu mâna sau diverse instrumente speciale pentru masajul anticelulitic. Unul dintre ele este aparatul de masaj pentru corp FOREO LUNA 4 body. E ca și cum ai mutat salonul de SPA la tine acasă. Pe lângă curățarea în profunzime a pielii, intensifică microcirculația și relaxează mușchii, o pregătire perfectă pentru o absorbție perfectă a loțiunii de corp. Corpul tău va fi mult mai fericit că ai ales ca recompensă un masaj în locul înghețatei de ciocolată care îți făcea cu ochiul din congelator.
6. Radiofrecvența medicală și mezoterapia
Radiofrecvența medicală este unul din cele mai performante și eficiente tratamente pentru celulită și piele lăsată. În același timp tonică și susținută, aceasta combină radiofrecvența multipolară, câmpul electromagnetic și un anumit tip de vacuum încorporat în aplicator și constă în frământarea alternativă a pielii cu ajutorul VariPulse™, pentru un efect în profunzime.
Dezvoltată în anii 1950 în scopuri analgezice (împotriva durerii), mezoterapia a fost investită de către medicina estetică pentru a lupta împotriva cojii de portocală. Principiul său este simplu: introducerea produselor active direct sub piele folosind seringi de unică folosință sau cu ajutorul unui pistol-injector electronic numit mezoperfuzor.
Abia după o examinare amănunțită, medicul își pregătește propriul amestec în funcție de gradul de celulită care trebuie tratat. Cel mai adesea este o combinație de vitamine, minerale și cofeină. Este nevoie de o medie de două ședințe pe săptămână pentru a vedea un început de îmbunătățire.
foto: wellness.ro