Cornelia Rednic se laudă că are rețeta pentru cea mai bună plăcintă cu dovleac! De fiecare dată când a gătit acest desert a avut mare succes, așa că a decis să împărtășească și fanilor săi modul în care prepară ea plăcinta cu dovleac.
Cea mai bună plăcintă cu dovleac – rețeta Corneliei Rednic
„De când a început sezonul dovleacului am făcut această rețetă și de fiecare dată am avut mare succes. De trei săptămâni, foarte multe dintre voi îmi cereți rețeta”, a spus artista într-un videoclip postat pe Facebook, în care a arătat pas cu pas cum prepară desertul preferat al familiei sale.
Ingrediente pentru plăcinta cu dovleac a Corneliei Rednic
600 g unt moale
150 g zahăr
2 prafuri de copt stinse cu oțet
1 plic de vanilie
1 ou
Un praf de sare
800-900 de grame de făină
Ingrediente pentru compoziție:
3,5 kg dovleac
200 g zahăr
Vanilie
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat într-un bol, se frământă bine și se împarte în două foi.
Dovleacul se dă pe răzătoare, se călește la foc mediu cu zahărul și vanilia, apoi se lasă la răcit.
Într-o tavă tapetată, se așază prima foaie de aluat, se adaugă umplutura de dovleac și se acoperă cu a doua foaie.
Se înțeapă ușor cu furculița, apoi se coace 40-45 de minute la 180°C, până capătă o culoare aurie.
După ce s-a răcit, se presară deasupra zahăr pudră, scorțișoară și, opțional, fulgi de migdale.



Citește și: Cât a slăbit Lupu Rednic după ce a ținut post negru timp de șase zile: „Mă întreabă mulți cum rezist”
Citește și: De ce Cornelia și Lupu Rednic nu au avut copii, în 33 de ani de căsnicie





