Cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume este o româncă. Rădăuțeanca Ana „ANa” Dumbravă (24 de ani) a fost desemnată, pentru al doilea an consecutiv, cu acest titlu, care are o poveste îndelungată în ceea ce o privește.
Desemnarea s-a făcut în cadrul galei HLTV, care a avut loc la Belgrad.
Ana Dumbravă (studentă la Inginerie, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași) a ieșit în evidență prin contribuțiile sale semnificative la succesul echipei sale (Nigma Galaxy) și pentru rezultatele impresionante în competițiile de top, fiind votată de un juriu specializat (HLTV fiind autoritatea de top în monitorizarea și evaluarea performanțelor jucătorilor de Counter-Strike din întreaga lume) drept cea mai bună jucătoare.
Cea mai bună în comunitatea de gaming
„Jucătoarea anului a doua oară consecutiv! Sunt încă șocată, nu pot exprima toate sentimentele pe care le am acum. Sunt foarte fericită să văd cât de mult sprijin am primit din partea publicului și sper că pot inspira tinerii, cu acest premiu, să își urmeze visele.
Vă iubesc pe toți, sper că v-am făcut mândri!”, a spus Ana Dumbravă, cunoscută în comunitatea de gaming sub pseudonimul „ANa”.
Ana Dumbravă este jucător esports de Counter Strike ce evoluează ca Polar pentru echipa Nigma Galaxy, echipă care deține toate titlurile mondiale relevante din 2023. Echipa sa a câștigat un impresionant număr de titluri ESL în ultimii doi ani, șase la număr, și continuă să stabilească standarde înalte în lumea Counter-Strike.
Ce este Counter-Strike
Timp de mai bine de două decenii, seria de jocuri Counter-Strike a oferit o experiență competitivă de înalt nivel la care milioane de jucători din întreaga lume au contribuit.
Din luna mai a anului 2006 până în prezent Counter-Strike este cel mai jucat FPS din lume. În anul 2002 erau peste 30.000 de servere populate pe Internet pentru Counter-Strike, al doilea fiind Unreal Tournament cu aproximativ 9.800 de servere. În 2004 statisticile GameSpy arătau că peste 85.000 de utilizatori jucau simultan Counter-Strike, iar în 2006, Steam arată cu regularitate că 200.000 de utilizatori joacă Counter-Strike, potrivit Wikipedia.
În Counter-Strike jucătorii trebuie să aleagă între teroriști și forțele speciale anti-tero, fiecare opoziție având 4 tipuri de jucători diferiți. Fiecare jucător primește inițial o sumă de bani setată de administratorul server-ului, cu care poate cumpăra echipamente ($800 pe modul Competitive). Ei primesc inițial un pistol (Heckler & Koch USP 45 pentru anti-tero și Glock 18c pentru teroriști).
La începutul rundei, jucătorii nu se pot deplasa sau trage pentru câteva secunde, în acest timp ei pot cumpăra armament și echipamente.
Echipele sunt puse la poziții diferite, de multe ori baze sunt plasate la capetele opuse ale hărții. Membrii echipei primesc bonusuri în bani dacă ucid un membru oponent, dacă salvează un ostatic, dacă membrul este terorist și plasează o bombă sau dacă membrul este anti-tero și dezamorsează bomba. De asemenea el primește la următoarea rundă mai mulți bani dacă echipa respectivă câștigă.
Jucătorii uciși în luptă intră în mod de spectator unde pot “zbura” liberi dar nu pot comunica cu cei vii (excepție dacă acest lucru este setat de administrator în consolă). La începutul rundei următoare, ei primesc din nou echipamentul inițial. Obiectivele ambelor echipe diferă de tipul de hartă ales.
Tabela de scor arată scorul echipelor conform statisticilor pentru fiecare jucător numele, scorul (câți jucători a ucis), deaths (de câte ori a murit) și ping-ul (sau LAG-ul în milisecunde). Tabela de scor indică de asemenea și dacă un jucător este mort, VIP, sau ține bomba, deși echipa opusă nu poate vedea decât dacă jucătorul este mort (sau dacă este VIP numai pe unele servere).
Citiți și:
Pune-ți o dorință! Merge sau nu merge? Exclusiv: Cu dorințele la psiholog