Ce se poate întâmpla la Sankt Petersburg, orașul numit si „Venetia Nordului”? În afara faptului că atrage, an de an o mulțime de turiști? Chiar și în această perioadă. Dar cei care aleg să călătorească acum în frumosul oraș întemeiat acum 300 de ani de către împăratul Petru cel Mare ar trebui să fie foarte atenți.
Fascinantul oraș a fost până în anul 1917 capitala Rusiei și reședința Țarilor. Sunt binecunoscute, pe lângă obiectivele turistice de neratat, fantasticele „nopți albe” ale Peterburgului (se spune chiar că, cea mai bună perioadă pentru a vizita orașul, profitând de aceste nopți feerice, este începutul lui iunie). Totodată sunt arhicunoscute gerurile care lovesc la fel de „feeric” Petersburgul.
Ce se poate întâmpla: Temperatura record
Și iată că temperatura din Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia, a scăzut zilele acestea până la minus 25,3 grade Celsius, o valoare care nu a mai fost înregistrată în acest oraş în ultimii 74 de ani, a anunţat meteorologul şef Alexander Kolesov pe canalul său de Telegram, potrivit Xinhua.
Recordul anterior fusese stabilit la 4 ianuarie 1950, când temperatura din Sankt Petersburg a atins valoarea de minus 25,1 grade Celsius, potrivit meteorologului.
Ce se poate întâmpla: Până la minus 28 de grade Celsius în suburbiile estice şi sudice
Kolesov a precizat că joi temperatura din Sankt Petersburg a fost de minus 25 de grade Celsius şi a scăzut până la minus 28 de grade Celsius în suburbiile estice şi sudice ale oraşului. În partea de nord-est a regiunii Leningrad temperatura a ajuns la minus 36 de grade Celsius.
Dacă totuși insistați și faceți față frigului, aflați că un obiectiv turistic merită toată atenția, și anume Hermitage (Palatul de Iarnă). Deși este recomandat de specialiștii în turism să fie vizitat vara! Motivul? Lesne de înțeles: temperaturile scăzute din frumosul oraș.
Palatul de Iarnă a reprezentat, din 1760, reședința țarilor și țarinelor. Construit pe malul fluviului Neva, în stil baroc, palatul, înalt de trei etaje, are 1786 de uși, 1945 de ferestre și nu mai puțin de 1057 camere și holuri decorate în stil imperial.
By the way, turiștii străini aleg să ajungă aici încă din prima zi!
Palatul este încărcat de istorie, una atât frumoasă, ca reședința imperială dar și una sângeroasă. Respectiv, la 25 Octombrie, 1917, asaltul forțelor bolșevice asupra Palatului de Iarnă a reprezentat începutul Marii Revoluții și înlăturarea țarilor de la conducerea Imperiului care urmă apoi să devină Uniunea Sovietică.