back to top
spot_img

Ce se întâmplă la Valentino? Zvonurile din spatele brandului

Motivul pare banal la prima vedere, dar pentru o Casă de modă de talia Valentino da, este „ceva fatal” din punct de vedere al business-ului. 

Valentino, casa italiană de modă care nu mai are nevoie de laude, a anunțat că își anulează prezentările „de vară”. Toată lumea fashion și-a închipuit că s-a întâmplat ceva fatal, dar…

Motivul pare banal la prima vedere, dar pentru o Casă de modă de talia Valentino da, este „ceva fatal” din punct de vedere al business-ului. Compania a dezvăluit că a stabilit de comun acord cu directorul său de creaţie, Pierpaolo Piccioli, să pună capăt colaborării, adăugând că o nouă ”organizare creativă” va fi anunţată în curând.

Piccioli va pleca după mai bine de două decenii de activitate la brand, iar acest lucru a generat deja diverse zvonuri, mai ales printre internauții fashioniști.

”Ca urmare a recentului anunţ organizaţional referitor la direcţia creativă a casei, Valentino confirmă că nu va prezenta colecţiile pentru bărbaţi şi haute couture în iunie 2024”, a anunţat grupul italian într-un comunicat publicat luni.
27 martie 2024 Valentino se desparte de directorul de creație
Valentino se desparte de directorul de creațieziaruldebanatro

Negocieri la Valentino

”Creativitatea va continua să conducă compania asemenea unui pilon important care modelează viitoare noi colecţii”, se mai spune în comunicat.

În prima parte a zilei de luni, publicaţia specializată WWD a relatat, citând surse din industria modei, că directorul de creaţie de la Gucci, Alessandro Michele, negociază cu Valentino preluarea funcţiei deţinută de Pierpaolo Piccioli.

Cotidianul italian La Repubblica a relatat luni că contractul cu Michele a fost deja semnat pe perioada weekendului trecut, citând surse apropiate acestuia.

Casa Valentino a refuzat să comenteze informaţiile, iar Michele nu a fost disponibil imediat pentru a oferi detalii.

Grupul francez de lux Kering, proprietarul casei Gucci, a cumpărat anul trecut o participaţie de 30% în cadrul Valentino de la fondul de investiţii din Quatar Mayhoola cu opţiunea de a cumpăra restul de acţiuni în următorii cinci ani.

Valentino: Mesajul de despărțire al lui Piccioli

Între timp, Pierpaolo Piccioli a scris pe Instagram un lung mesaj de desoărțire, care i-a pus pe internauți pe gânduri, mai ales că acest adio se produce după atâta timp de când el a fost „credincios brandului”. Sunt în această companie de 25 de ani, iar timp de 25 de ani am existat și am trăit cu oamenii care au țesut țesăturile acestei frumoase povești care este a mea și a noastră”, a spus Piccioli.

Despărțirea se produce după ce el a prezentat o colecție de îmbrăcăminte pentru femei mult anunțată în timpul Săptămânii Modei de la Paris, potrivit The New York Times.

Vestea plecării de la Valentino a generat reacții

Piccioli a avut un rol esențial în redefinirea Valentino pentru această epocă, după retragerea fondatorului brandului, Valentino Garavani. Purtată de celebrități precum Frances McDormand și Florence Pugh, munca sa a combinat ușurința și eleganța într-un mod inefabil de modern.

Vestea plecării sale a provocat reverberații în întreaga industrie a modei. Sunt între uimită și stupefiată”, a scris într-un e-mail Linda Fargo, directorul de modă al Bergdorf Goodman.

Piccioli era singurul director de creație al Valentino din iulie 2016, când Maria Grazia Chiuri a plecat pentru a deveni director de creație la Dior. Cei doi au condus partea de design a casei din 2008, la un deceniu după ce s-au alăturat companiei din Roma în 1999.

27 martie 2024 Nu se știe la cine va apela Casa Valentino, „pe creație” în viitor
Nu se știe la cine va apela Casa Valentino pe creație în viitorThe Hollywood Reporter

Citiți și: 

A apărut colecția „Stalin”. Locul „prezentării” de modă sare imaginația /VIDEO

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...