Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al Californiei, a declarat pentru Politico că este în asentimentul americanilor care sunt îngrijorați sau chiar dezamăgiți de scenariul unei noi confruntări între Donald Trump și Joe Biden la alegerile prezidențiale din 2024.
Schwarzenegger a invocat și vârsta celor doi posibili candidați din cursa prezidențială de anul viitor. La momentul scrutinului, Donald Trump va avea 78 de ani, în timp ce Joe Biden, deja cel mai bătrân președinte în exercițiu din istoria SUA, va avea aproape 82 de ani.
„Niciunul dintre ei nu este perfect (…). Avem nevoie de sânge proaspăt. Eu spun întotdeauna, avem nevoie de o nouă generație de lideri”, susține celebrul actor.
„Când Biden susține o conferință de presă, toată lumea acoperă subiectul. Și când Trump face ceva (…), chiar și atunci când strănută, ei acoperă subiectul. Titlurile sunt toate despre Biden sau toate despre Trump, așa că nu există loc pentru restul ca să își facă intrarea. Cum îți construiești un nume?”, a adăugat Schwarzenegger.
„Singurul lucru pe care nu pot să îl fac este să candidez la preşedinţie”
Fost guvernator al statului California, Arnold Schwarzenegger nu poate din punct de vedere legal să candideze la funcţia supremă din Statele Unite. Deoarece dreptul să candideze doar cetăţenii născuţi pe teritoriul american. Actorul, născut în Austria, a declarat într-un interviu pentru BBC că ar fi fost potrivit pentru rolul de preşedinte.
“Cred că aş fi putut să fiu un preşedinte grozav. Tot ce am realizat îi datorez Americii”, a declarat el.
“America mi-a oferit multe oportunităţi şi poporul american a fost atât de primitor, m-a primit cu braţele deschise. Nicio persoană nu m-a împiedicat să am succes. Aşadar, singurul lucru pe care nu pot să îl fac este să candidez la preşedinţie, dar nu mă voi plânge din cauza acestui lucru”, a adăugat el. “Ar fi puţin cam egoist din partea mea să ies în spaţiul public şi să încerc să modific legea”, a mai spus Schwarzenegger.
Schwarzy, care a lansat recent şi o carte de autoajutorare, a vorbit în interviu şi despre alegerile din 2024, care ar putea reprezenta o nouă confruntare între actualul preşedinte Joe Biden şi fostul şef al statului american Donald Trump.
Actorul a subliniat că ei sunt poate prea bătrâni pentru această funcţie: “Sper doar ca America să găsească un om cu sânge cu adevărat tânăr. Pentru că, pentru mine, este puţin ciudat că astăzi avem o bătălie între oameni de la sfârşitul anilor ’70 şi începutul anilor ’80, în loc de oameni de 40 şi 50 de ani, sau poate chiar mai tineri, şi să le oferim o şansă la această mare, mare funcţie.”
Mărturisiri pe Facebook
Faimosul actor și fost guvernator al Californiei Arnold Schwarzenegger obișnuiește, din când în când, să facă o serie de mărturisiri. Spre exemplu, în august acest an a mărturisit pe Facebook cât de mult se luptă cu o afecțiune adesea greșit diagnosticată: dislexia. “Aș putea să vă spun că sunt grozav la toate, dar aș minți”, arată actorul, care adesea relatează din experiențele personale pentru a da un exemplu.
“Iată secretul meu: citesc îngrozitor. Nu se vorbea despre dificultăți de învățare în Austria anilor ’50, așa că, de cele mai multe ori, când mi se cerea să citesc cu voce tare în clasă, se producea dezastrul și eram lovit cu rigla. Dar acum știu că sunt dislexic”, mărturisește Arnold.
El a împărtășit și câteva dintre regulile pe care le urmează pentru a ameliora această problemă.
Stilul său de a vorbi – celebru și greu de imitat
“Când mă pregătesc pentru un film, citesc și recitesc scenariul luni de zile, până memorez fiecare replică. Am nevoie de timp și am nevoie să repet pentru a mă concentra asupra cuvintelor”, recunoaște actorul celebru pentru tonalitatea sa, dar și pentru modul de a accentua cuvintele.
De altfel, stilul său de a vorbi a devenit celebru și greu de imitat. Schwarzenegger a cerut să îi fie instalat acasă echipamentul pentru a putea înregistra audiobook-ul său, “Be Useful”, o carte care cuprinde șapte reguli pentru atingerea scopului propriu în viață.
“Mi-au spus că autorii își citesc cărțile în 2 sau 3 zile, la studio. Am cerut echipamentul de înregistrare acasă și le-am spus că voi citi 20-30 de pagini pe zi. Astfel, puteam ține legătura cu regizorul și cu producătorul de două ori pe zi, pentru sesiuni mai scurte, și puteam exersa non-stop.
În acest timp, mi-am folosit propriile lecții.
1. M-am lăsat să îmi fie frică de asta și m-am plâns pentru un minut, dar apoi m-am forțat să încep, pentru că stând și negând nu aș fi înregistrat nimic.
2. Am repetat de nenumărate ori. Am împărțit totul în bucăți mai mici, știind că reușitele mici duc la marile victorii, sau în cazul ăsta, la o carte întreagă.”
Conform definirilor validate la nivel internațional, dislexia este o dizabilitate specifică de învățare. Se caracterizează prin dificultăți în recunoașterea corectă și/ sau fluentă a cuvintelor, prin abilități slabe de ortografie și decodare. Printre consecințele secundare se numără probleme în înțelegerea lecturii și experiență redusă de citire, ce pot împiedica îmbogățirea vocabularului și a cunoștințelor de bază. Prin terapie însă, dislexia poate fi ameliorată, astfel încât să nu devină o limită în învățare.
Potrivit statisticilor mondiale, dislexia afectează între 9 și 12% din populația globului, indiferent de cultură sau de limbaj. Până la 4% din populație poate avea o formă gravă de dislexie.
Arnold – Subiectul unui nou documentar
Subiectul unui nou documentar în care este prezentat drumul pe care l-a parcurs împlinind ”visul american”, după ce a pornit dintr-o mică localitate rurală din Austria este însuși actorul Arnold Schwarzenegger.
Intitulat simplu, „Arnold”, documentarul conține interviurile pe care actorul american le-a acordat alături de „prieteni, dușmani, colegi de platou și observatori”. People notează că Schwarzy vorbește cu multă sinceritate despre încercările şi dificultăţile pe care le-a întâmpinat în viaţă. Actorul american de origine austriacă, fost guvernator al statului California, a abordat și un subiect mai atipic. Respectiv spune ce înseamnă pentru el moartea și Raiul.
Schwarzenegger, în vârstă de 75 de ani, vorbit despre aceste teme după ce colegul său de breaslă Danny DeVito, ajuns și el la 78 de ani, i-a adresat o întrebare referitoare la așteptările pe care ar trebui să le aibă despre viitor, în timpul unui conversaţii publicate în Interview Magazine.
Arnold Schwarzenegger: „Oricine îţi spune altceva e un mincinos”
„Asta îmi aduce aminte de o întrebare pe care mi-a adresat-o Howard Stern: ‘Spuneţi-mi, domnule guvernator, ce se întâmplă cu noi după ce murim?’. I-am spus: ‘Nimic. Vei fi la doi metri sub pământ. Oricine îţi spune altceva e un mincinos.
Nu ştim ce se va întâmpla cu sufletul şi cu toate acele lucruri spirituale, în care eu nu sunt un expert, dar ştiu că trupul, aşa cum ne vedem acum între noi, nu ne vom mai revedea niciodată în acest fel”, a răspuns Arnold Schwarzenegger. Schwarzenegger, care a recunoscut că moartea este un subiect cu care nu se simte confortabil, a mai declarat că, după părerea sa, Raiul reprezintă o fantezie.
„Când oamenii îşi spun ‘îi voi revedea în Rai’, sună bine, însă realitatea este că nu ne vom mai revedea după ce murim. Asta este partea tristă. Ştiu că unii oameni se simt confortabil cu subiectul morţii, nu însă şi eu”, a spus actorul american.
După ce a amintit că a pierdut 15 prieteni din industria culturismului în ultimii 20 de ani”, Arnold Schwarzenegger a dezvăluit că a ajuns să aibă o nouă perspectivă despre ceea ce înseamnă Raiul. „Pentru mine, Raiul este locul în care eu plasez o persoană pe care o iubesc foarte mult, care este amabilă, generoasă, care a avut un impact în viaţa mea şi în vieţile altor oameni.
Îi păstrez într-un loc din mintea mea, ca şi cum ar sta în primul rând al tuturor prietenilor pe care i-am avut. Şi mereu ai un sentiment plăcut atunci când te gândeşti la ei”, a spus Schwarzenegger.