Ce este ciocolata Dubai și ce are atât de special, se pot întreba toți cei care văd cozi kilometrice în mall-uri sau la cofetăriile care o comercializează. Ciocolata Dubai face furori în toată lumea, iar România nu putea lipsi din acest trend. Dacă nu vreți să stați la cozi sau să plătiți un preț deloc mic pentru acest desert, aflați că puteți face ciocolata Dubai și acasă, iar rețeta nu este deloc complicată.
Din ce este făcută ciocolata Dubai
Ciocolata Dubai este virală pe rețelele de socializare și din acest motiv atrage mulți curioși în locurile în care se vinde la prețuri piperate. Originar din Dubai, acest desert a fost creat de Sarah Hamouda, o femeie însărcinată care și-a dorit un desert special și a combinat ciocolată topită, cataif și pastă de fistic.
„Am avut o poftă nebună când eram gravidă cu a doua fată, l-am pus pe soţul meu să îmi caute în Dubai mai multe deserturi cu ciocolată. Am vrut ceva diferit, aroma nostalgică pe care mama o făcea pentru noi, ca de exemplu kataiful”, spune Sarah Hamouda, fondatoarea ciocolatei Dubai.
Cum se face ciocolata Dubai. Rețetă
Internetul este plin de rețete, iar la nivel global, ciocolata Dubai a fost reinventată de sute de cofetari și ciocolatieri din întreaga lume. Vă prezentăm una dintre rețetele pentru ciocolata Dubai.
Prepararea ciocolatei Dubai este simplă, însă ingredientele nu sunt foarte ieftine: cataiful se rumenește în unt, ciocolata se topește, iar desertul se asamblează cu pastă de fistic. Cofetăriile din România au introdus și ele versiuni proprii, permițând astfel publicului să se bucure de această delicatesă exotică.
Fie că este vorba de praline umplute cu creme fine, trufe de ciocolată sau prăjituri suflate cu arome delicate, ciocolata Dubai impresionează prin utilizarea ingredientelor rare și a prezentării spectaculoase.
Ingrediente pentru rețeta de ciocolata Dubai:
- 200 g ciocolată cu lapte
- 45-50 g cataif
- 4-5 linguri pastă de fistic
- 20 g unt
În timp ce cataiful se rumenește ușor în unt, ciocolata se topește la abur sau în cuptorul cu microunde. Apoi, pune aluatul mărunțit într-un castron, peste el adaugi crema de fistic și amesteci foarte ușor cu aluatul de kataif. Poți să adaugi și un praf de sare, iar apoi să amesteci foarte bine până la omogenizare.
Adaugă ciocolata neagra într-o cratiță, iar apoi pune-o la foc mic până ce începe să se topească. Adaugă și untul, iar apoi amesteca până ce compoziția devine omogenă.
Urmează asamblarea într-un recipient special pentru ciocolată, dacă vrei să aibă formă specifică. Ideal este că această formă să fie din silicon. Începe prin a presăra fisticul mărunțit, apoi prin a turna putina ciocolată, după care las-o să se racească. Peste aceasta pune un strat de ciocolata cu lapte amestecata cu ciocolata neagra.
Lasă totul să se răcească, iar apoi adaugă crema de fistic amestecata cu aluatul de kataif. La final, toarnă restul de ciocolata. După ce s-a răcit un pic, desertul vă merge la congelator timp de câteva minute. Și gata, ai făcut ciocolata Dubai!
O altă rețeta pentru ciocolata Dubai / Mousse de ciocolată Dubai
Iată o rețetă de mousse de ciocolată Dubai!
Ingrediente mousse de ciocolată Dubai
- 200 g ciocolată neagră de calitate (minim 70% cacao)
- 100 g unt nesărat
- 3 ouă (separate albușurile de gălbenușuri)
- 50 g zahăr pudră
- 1 lingură apă de trandafir (sau esență de trandafir, pentru o aromă mai delicată)
- 1 linguriță șofran (infuzat în puțină apă caldă pentru a elibera aroma)
- 200 ml smântână pentru frișcă
- Foiță de aur comestibil (opțional, pentru decor)
Mod de preparare mousse de ciocolată Dubai
Într-un bol pus deasupra unei cratițe cu apă fierbinte (bain-marie), topește ciocolata și untul. Amestecă ușor până când obții o compoziție omogenă și lasă să se răcească puțin.
Pepararea cremei de șofran: Infuzează șofranul în 1-2 linguri de apă caldă pentru aproximativ 5-10 minute, până când apa capătă o culoare aurie și un parfum intens. Bătutul gălbenușurilor: Bate gălbenușurile împreună cu zahărul pudră până obții o cremă fină și deschisă la culoare. Adaugă treptat infuzia de șofran și apa de trandafir, continuând să amesteci.
Bate albușurile spumă până când obții o compoziție fermă. Încorporează gălbenușurile bătute în ciocolata topită și răcită, apoi adaugă ușor albușurile bătute, amestecând de jos în sus pentru a menține textura aerată. În final, bate smântâna până devine frișcă și încorporeaz-o și pe aceasta în amestec.
Răcirea și servirea: Toarnă mousse-ul în pahare individuale sau forme speciale și lasă-le la frigider pentru cel puțin 2 ore pentru a se întări. Înainte de servire, decorează cu foiță de aur comestibil, pentru un efect vizual spectaculos, demn de deserturile din Dubai, potrivit jurnalul.ro.
Citește și: Miturile legate de hormonii sexuali duc la sarcini nedorite la minore
Citeste si: Cât de Important Este Micul Dejun Și Care Este Impactul Său Asupra Sănătății
Citeste si: Rozmarin, planta minune – beneficii și proprietăți
Nu știu ce sa zic de reteta asta