Elon Musk tocmai a devenit prima persoană din lume a cărei avere netă a depășit 400 de miliarde de dolari. Ce a contribuit la creșterea averii lui Musk.
Potrivit Bloomberg Billionaires Index, creșterea averii lui Musk s-a produs mai întâi după evaluarea companiei SpaceX la suma de 350 de miliarde de dolari, în urma unei tranzacții recente cu acțiuni. „Averea lui Musk a crescut cu 77% de la victoria lui Trump”, notează publicația amintită. SpaceX a încheiat o vânzare internă de acțiuni în valoare de 1,25 miliarde de dolari, care a ridicat valoarea companiei lui Elon Musk la 350 de miliarde de dolari.
Musk, a cărui bogăție a fost supraalimentată de la câștigarea președintelui ales Donald Trump luna trecută, a devenit prima persoană care a atins o avere netă de 400 de miliarde de dolari, cea mai recentă „etapă” pentru cea mai bogată persoană din lume.
Cel mai actual catalizator a fost vânzarea de acțiuni din interiorul companiei sale private SpaceX, care a sporit valoarea netă a lui Musk cu aproximativ 50 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. De asemenea, acțiunile Tesla Inc. au atins un maxim istoric pe 11 decembrie, împingând averea lui Musk la 447 de miliarde de dolari.
Musk, între avere și controverse
Chiar dacă averea lui Musk continuă să crească, acesta se confruntă cu provocări. Un judecător din Delaware a anulat pentru a doua oară pachetul său salarial Tesla din 2018, evaluat la peste 100 de miliarde de dolari. Musk a criticat decizia, considerând-o „corupție absolută”, iar Tesla intenționează să facă apel. Și în acest caz Musk rămâne cea mai bogată persoană din lume, iar succesul său este alimentat de creșterea valorii companiilor sale și de sprijinul politic obținut recent.
Pe de altă parte, miliardarul se află în continuare în mijlocul controverselor. Cea mai recentă o reprezintă Grok – „inteligența sa” artificială.
Grok este un instrument de inteligență artificială recent dezvoltat de Elon Musk, care poate produce imagini de un realism uluitor. Acest lucru ridică deja unele probleme, potrivit unora dintre analiști. Capacitatea lui Grok de a crea falsuri vizuale a condus deja la proliferarea imaginilor cu figuri politice sau celebrități într-o varietate de situații absurde sau compromițătoare. Printre exemplele cele mai vehiculate se numără imagini false cu François Bayrou (premierul Franței) într-o vizită printre dărâmături la Mayotte și Donald Trump jucând Mario Kart.
Citiți și: Elon Musk dă în judecată OpenAI