Arestarea celor două doctorițe și a unei asistente de la spitalul Sfântul Pantelimon a deschis cutia Pandorei cu o întrebare cutremurătoare ,,Câți doctori criminali sunt de fapt în România?’’. Spitalul Pantelimon este unul dintre cele mai controversate din tot sistemul sanitar. Am intrat acolo de două ori, când mama mea era internată, și vreau să spun că nu mi-a plăcut deloc ce am văzut. La spitalul Sfântul Pantelimon a murit prietenul meu Bogdan Stanoevici și toți se bâlbâie în momentul în care vine vorba de cauza morții sale.
Spitalul Pantelimon nu este un caz singular
Situația explozivă de la spitalul Sfântul Pantelimon nu e singulară. Ca reacție la reținerea și arestarea celor două doctorițe și a unei asistente, doctorii și asistentele de la secția ATI a spitalului Sfântul Pantelimon au declarat că nu vor mai face gărzi. Astea practic înseamnă paralizarea activității Spitalului Sfântul Pantelimon în zona ATI.
Îngâmfată și plină de ea, șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon, doamna Florina Pompilian a ieșit cu o declarație bătându-se cu pumni din piept că ea și colegii ei salvează oameni și că ancheta nu s-a încheiat. Chestia asta cu ,,ancheta nu s-a încheiat’’ a spus o de vreo cinci ori în mai puțin de trei minute. Și dacă ar fi să fac analiza discursului situația este exact invers. Dar nu asta este subiectul. Situația de la secția ATI a spitalului Sfântul Pantelimon nu poate fi generalizată la celelalte spitale din țară, dar îmi este foarte clar că, așa cum au procedat cele două doctorițe cu susținerea directă și efectivă a șefei de secție, care în mod normal ar trebui și ea să dea cu subsemnatul la Parchet se procedează și în celelalte spitale din România. Motivul este unul uluitor. Noradrenalina, substanța care ține în viață pe cei cu probleme, este scumpă, iar spitalele încearcă să facă economie, jucându-se de-a Dumnezeu cu viețile pacienților.

Oare câți doctori criminali mai sunt în România?
De ce tace Ministerul Sănătății?
Imediat după ce scandalul iscat în presă de situația de la spitalul Sfântul Pantelimon a luat proporții, corpul de control al Ministrului Sănătății a declanșat o anchetă, anchetă ale căror rezultate nu au fost publicate nici pâna acum și probabil nu vor fi publicate prea curând.
Asta denotă complicitatea care există între cei care conduc sistemul de sănătate, cei care generează ororile care se întâmplă în spitalele românești și medicii pentru care viața pacienților nu are nici măcar valoarea unei cepe degerate. Acum 11 ani, având-o pe mama internată la Secția gastro 2 a Spitalului Municipal de Urgență, am surprins în lift o discuție între doi doctori de un cinism înfiorător. Era vorba de un pacient despre care una dintre doctorițe spunea că nu mai are nicio șansă și că ar fi bine să nu i se mai dea tratamentul prescris, pentru că sunt bani aruncați pe fereastră, tratamentul fiind extrem de scump. Cam aceasta este mentalitatea care bântuie prin spitalele românești și nimeni nu ia nicio măsură. Colegiul Medicilor care mușamalizează 90% dintre cazurile care ajung acolo este și el complice la mârșăvii. Este timpul ca Ministrul Sănătății, domnul Rafila să dea socoteală. Este timpul ca domnul Ciolacu să uite că este coleg de partid cu medicul Rafila, fost reprezentant al OMS, care în pandemie ne făcea capul mare, încercând să ne convingă să stăm acasă și să-l demită. Este un gest politic obligatoriu în acest moment. Adică îți umfli mușchii și boicotezi olimpiada, dar ai la tine în grădină un ministru care pune plapuma pe țambal și acoperă activitatea unor medici criminali și taci? În acest moment, demiterea ministrului Rafila și restructurarea din temelii a sistemului medical este nu numai o prioritate de sanatate ci și o problemă de securitatea națională.
Astăzi, Gică Contra vă urează să aveți aspirator cu radio și lăcuste încălțate.
CITIȚI ȘI: Scumpirea medicamentelor face viața românilor și mai grea (oficiuldestiri.ro)