back to top
spot_img

Cât de des ar trebui să îți speli părul

Îți speli părul în funcție de tipul lui, însă este foarte importantă folosirea unor produse adaptate nevoilor lui!

Cât de des ar trebui să îți speli părul? Este o întrebare pe care o auzi foarte des, iar răspunsul simplu este acesta: depinde de tipul lui. Iată un ghid pe care îl poți urma pas cu pas pentru a-ți perfecționa  rutina de curățare, acasă, în funcție de tipul de păr pe care îl ai!

Ca o regulă generală, specialiștii recomandă să îți speli părul de 2-3 ori pe săptămână. Cu toate acestea, acest lucru depinde de tipul tău de păr, de textura lui și de sănătatea scalpului.

Dacă te confrunți cu un scalp uleios, este în regulă să te speli zilnic pe cap. Dar dacă părul sau scalpul sunt uscate, curățarea zilnică poate deteriora și mai mult. Atâta timp cât te adaptezi nevoilor sale și îl  cureți suficient de frecvent pentru a elimina bacteriile sau acumularea de produse de styling, te vei bucura mereu de o podoabă capilară proaspătă și sănătoasă.

Citește și: Cine e Violeta Botezatu, care a primit Golden Buzz la Românii au talent

Reguli pentru părul fin și cel mediu

Scalpul persoanelor cu părul fin devine uleios foarte repede. Din acest motiv spălarea lui poate fi mai frecventă. Contrar spuselor din popor, curățarea zilnică a părului gras nu îl va face și mai uleios, la fel și în cazul rădăcinii mai uleioase, dacă o lași nespălată câteva zile, acel exces de sebum nu se va usca ci va înrăutăți lucrurile.

Astfel, persoanele cu păr fin își pot curăța părul cât de des simt nevoia pentru a se bucura de un scalp proaspăt. Poți încerca produse pentru păr care conțin ceară Kaolin, care absorb excesul de sebum pentru echilibrarea scalpului și sporesc volumul de la rădăcină.

Chit că este drept, ondulat sau creț, părul de o grosime medie se simte uneori uleios pe scalp și uscat la vârfuri. Acest lucru înseamnă că are nevoie de o rutină de îngrijire care să îi redea echilibrul și hidratarea. Acest tip de păr ar trebui spălat oricând simți nevoia pentru a ajuta scalpul să rămână proaspăt și curat folosind un șampon care să ofere echilibrul potrivit de ingrediente hrănitoare și purificatoare.

Citește și: Tragedie în Bali: cum a murit Marseli Mizerniuc, un tânăr din Republica Moldova, aflat în vacanță

Cât de des ar trebui spălat părul foarte deteriorat

Deteriorarea părului se întâmplă din mai multe motive, ele pot fi fizice, chimice sau generate de mediul înconjurător, scopul tău fiind acela de a preveni alte degradări în timpul vindecării.

Astfel, dacă părul tău prezintă toate semnele de deteriorare puternică precum uscăciune, aspect tern, se rupe ușor, se electrizează și are vârfurile despicate, este important să îl tratezi cu cea mai mare și mai blândă îngrijire tocmai de aceea, specialiștii te sfătuiesc să îl speli la cel mult 2-3 zile.

Chiar dacă ești delicat, prin frecare, periere și styling pe părul ud, îl poți usca și mai tare. Astfel, persoanele cu plete stresate ar trebui să lase spațiu între zilele de spălare și să folosească un produs ultra hidratant.

După acesta aplică și conditionerul din aceeași gamă, inspirat din formulele pentru îngrijirea pielii cu un mix intre AHA și Omega-9 pentru a 9 pentru a reumple părul din interior spre exterior.

Citește și: Câţi bani a primit Cătălin Moroşanu la Survivor

3 martie 2024 Cum se spală părul vopsit
Cum se spală părul vopsit

Ce trebuie să știi despre părul vopsit

Pentru a te asigura că nuanța rămâne proaspătă mai mult timp te îndemnăm să speli părul până la de 3 ori pe săptămână, neapărat cu un șampon creat special pentru cel vopsit. Încearcă un șampon cu pH optimizat care ajută la închiderea cuticulei după spălare și menține nuanța.

E doar un mit faptul că părul nespălat crește mai repede. Chiar dacă auzim des acest lucru suntem de părere că un păr curat crește mai repede și mai frumos. Pentru cei care speră totuși la plete mai lungi, cel mai indicat este să își spele podoaba capilară în funcție de tipul acesteia și să îl mențină hidratat pentru a evita ruperea sau vârfurile despicate.

Știm la ce te gândești, spălarea zilnică a părului îl îngrașă și mai mult. Timp de mulți ani s-a speculat faptul că îți poți învăța scalpul să nu mai fie uleios cu o șamponare mai puțin frecventă. Cu toate acestea nu există un dovadă reală, științifică, pentru a demonstra acest lucru. Important este să îți menții părul curat, fără să îndepărtezi uleiurile naturale.

author avatar
Bănescu Aura Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...