Cârtița din DNA era un polițist care a lucrat chiar la DNA. Detașat la Serviciul de combatere a criminalității organizate Ilfov, el a furnizat informații secrete unui om de afaceri care se prezenta drept general SRI.
Ancheta procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) care a condus la reținerea unui polițist de la Criminalitate Organizată Ilfov, poate scoate la iveală multe alte fapte cu caracter penal.
Cârtița din DNA. Polițistul reținut este comisar șef Marius Coriolan Andrica, o adevărată cârtiță în DNA.
Oficiul de stiri a aflat că ofițerul polițist a lucrat, ani de zile, chiar la DNA, înaînte să fie detașat la Serviciul de combatere a criminalității organizate Ilfov.
El a furnizat informații unui controversat om de afaceri care era prezentat drept general SRI.
Cârtița din DNA
Polițistul reținut comisar șef Marius Coriolan Andrica a lucrat ca ofițer specialist la DNA, așa cu reiese din declarațiile de avere file:///C:/Users/Lenovo/Downloads/Declaratie.pdf.
În calitate de ofițer specialist la DNA și, ulterior, la Criminalitate Organizată, Marius Coriolan Andrica a obținut o multitudine de informații.
Cârtița din DNA. Pe baza informațiilor obținute, el a negociat cu un celebru om de afaceri, care, pe vremuri, era cunoscut drept general SRI.
Este vorba despre Dan Constantin Grigoriu, cel care l-a denunțat pe polițistul Marius Coriolan Andrica.
Din informțiile anchetatorilor reiese că polițistul i-ar fi oferit informații secrete omului de afaceri în schimbul unei datorii de peste 100.000 de euro.
Informații secrete
Cârtița din DNA. În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există date și probe care arată că, în perioada aprilie-iunie 2024, inculpatul Andrica Marius Coriolan, în calitate de ofițer de poliție în cadrul Direcției de combatere a criminalității organizate, Brigada de combatere a criminalității organizate București, Serviciul de combatere a criminalității organizate Ilfov a fost delegat să efectueze cercetări într-un dosar penal.
În scopul obținerii de foloase necuvenite pentru o altă persoană, martor în cauză, ar fi pus la dispoziție înregistrări ale discuțiilor purtate de un fost partener de afaceri al martorului cu terțe persoane, și i-ar fi permis accesul acestuia la informații ce nu sunt destinate publicității.
În concret, comisarul de poliție Andrica Marius Coriolan i-ar fi înmânat martorului (Dan Constantin Grigoriu n.a.) un hard disk conținând înregistrări audio ale convorbirilor telefonice purtate de fostul partener de afaceri cu terțe persoane, înregistrări rezultate în urma unor activități de supraveghere tehnică desfășurate în respectivul dosar penal, se arată în comunicatul DNA.
Informații secrete vândute pentru un împrumut
Din referatul DNA reiese că polițistul reținut comisar șef Marius Coriolan Andrica (Foto) i-a pus la dispoziție afaceristului fals general SRI informații legate de un fost partener de afaceri.
Cârtița din DNA. Este vorba despre înregistrari cu Daniel Emil Von Hillebrandt, trimis in judecată de procurorii din Vrancea pentru escrocherii cu mașini de lux și afaceri imobiliare.
Polițistul care a lucrat la DNA și-a pus pielea la bătaie pentru o datorie pe care el și un alt fost polițist o aveau la omul de afaceri Dan Constantin Grigoriu. Acesta din urmă, însă, a făcut plângere la DNA.
Referatul DNA: interceptări ilegale
Cârtița din DNA. „La data de 15.04.2024, în evidențele Secției de Combatere a Coruptiei din cadrul Directiei Naționale Anticoruptie (DNA), a fost înregistrat denunțul formulat de numitul Grigoriu Constantin Dan.
Sintetic, din actul de sesizare reiese faptul ca Grigoriu Constantin Dan, la însistentele comisarului sef de politie Andrica Marius Coriolan, i-a imprumutat acestuia suma de 56.000 euro, iar prietenului sau, Rosca Nicolae, despre care a afirmat ca este un fost polițist ieșit la pensie, foarte serios, suma de 65.000 euro.
Din suma totala de 121.000 euro, denunțătorul si-a recuperat doar 20.000 euro de la Andrica Marius Coriolan, ramanand sa își recupereze o diferenta de 101.000 euro.
Din denunțul formulat reiese și faptul că aceștia încearca, în contul sumei de bani pe care o au de returnat, sa îi dea numitului Grigoriu Constantin Dan diverse terenuri care nu sunt înregistrate la O.C.P.I.
Tot din actul de sesizare reiese faptul că numitul Andrica Marius Coriolan s-a oferit să îl ajute pe denunțător și să îl intercepteze pe Von Hillebrandt Daniel-Emil, fară ca denunțătorul sa înainteze vreo plangere în acest sens, punându-i la dispoziție, cu o săptamână înainte de depunerea denunțului, convorbirile telefonice rezultate în urma punerii în aplicare a unor mandate de supraveghere tehnică privindu-l pe Von Hillebrandt Daniel-Emil.
Faptele de care este acuzată cârtița DNA
În referatul DNA se mai arată: „Prin ordonanța nr. 53/1/P/2024, emisa de organul de urmarire penala din cadrul Directiei Naționale Anticoruptie – Secția de combatere a coruptiei la data de 22.07.2024, s-au dispus urmatoarele:
Extinderea urmăririi penale „in rem” cu privire la comiterea urmatoarelor infracțiuni:
1.1 Fapta numitului ANDRICA MARIUS CORIOLAN, care, în calitate de ofițer de politie (comisar șef de poliție) în cadrul Inspectoratului General al Poliției Romane – Direcția de combatere a criminalității organizate, Brigada de combatere a criminalității organizate Bucuresti, Serviciul de combatere a criminalității organizate Ilfov, fiind delegat sa efectueze cercetari în dosarul, la data de 23.04.2024, în scopul obținerii de foloase necuvenite pentru martorul-denunțător GRIGORIU CONSTANTIN-DAN (colaborator cu identitate reală în prezenta cauză), constand în înregistrări ale discuțiilor purtate de numitul VON HILLEBRANDT DANIEL-EMIL cu terțe persoane, i-a permis accesul martorului-denunțător la informații ce nu sunt destinate publicității.
Informații secrete în dosar DIICOT
Cârtița din DNA. Mai exact, arată procurorii DNA, „i-a înmânat acestuia (Dan Constantin Grigoriu n.a.) un hard disk conținând înregistrări audio ale convorbirilor telefonice purtate de numitul VON HILLEBRANDT DANIEL-EMIL cu terțe persoane, înregistrări rezultate în urma unor activitati de supraveghere tehnică desfășurate în dosarul penal nr. 629/19/P/2024, constituie infracțiunea prev. de art. 12 alîn. 1 lit. b) teza a II-a din Legea nr. 78/2000.”.
1.2 Fapta numitului ANDRICA MARIUS CORIOLAN, care, în calitate de ofițer de poliție (comisar șef de poliție) în cadrul Inspectoratului General al Poliției Romane – Direcția de combatere a criminalității organizate, Brigada de combatere a criminalității organizate Bucuresti, Serviciul de combatere a criminalității organizate Ilfov, fiind delegat să efectueze cercetari în dosarul nr. 629/19/P/2024, înstrumentat de Directia de Investigare a Înfractiunilor de Crimînalitate Organizata si Terorism – Structura centrala, la data de 06.06.2024, în scopul obținerii de foloase necuvenite pentru martorul-denunțător GRIGORIU CONSTANTIN-DAN (colaborator cu identitate reala în prezenta cauza), constand în înregistrări ale discuțiilor purtate de numitul VON HILLEBRANDT DANIEL-EMIL cu terțe persoane, i-a permis accesul martorului-denunțător la informații ce nu sunt destinate publicității în sensul în care i-a înmanat acestuia un hard disk conținând înregistrări audio ale convorbirilor telefonice purtate de numitul VON HILLEBRANDT DANIEL-EMIL cu terțe persoane, înregistrări rezultate în urma unor activitati de supraveghere tehnică desfășurate în dosarul penal nr. 629/19/P/2024, constituie înfractiunea prev. de art. 12 alîn. 1 lit. b) teza a II-a din Legea nr. 78/2000”.
CITIȚI ȘI: DNA și Statul paralel. Coldea și Dumbravă altă șmecherie