Carnea de pui crescută în laborator a fost aprobată pentru consum uman

Carnea de pui crescută în laborator a fost aprobată pentru consum uman de către autoritatea FDA (US Food and Drug Administration), două companii urmând să livreze carne „de cultură” către restaurante și lanțuri fast food de pe teritoriul SUA.

Două companii americane, Upside Foods şi Good Meat, vor putea să-şi vândă carnea cultivată din celule în laborator pe piaţa americană pentru prima oară, în urma unei autorizaţii finale ce le-a fost acordată miercuri de Departamentul american pentru Agricultură (USDA), potrivit Reuters.

Până acum, preparatele din carne de pui crescută în laborator au fost aprobate doar în cadrul unor experimente la scară redusă, fiind servite în restaurante drept „specialități”.

Singapore a fost prima țară din lume care a aprobat pentru vânzare și consum produse din carne de pui crescută în laborator, dar SUA ar putea fi prima națiune care adoptă la scară largă acest aliment, prin influența lanțurilor de tip fast-food răspândite pe întreg teritoriul țării.

Clonarea celulară versus „sacrificarea” animalelor vii

Un impact important l-au avut organizațiile care militează pentru drepturile animalelor, ai căror reprezentanți au considerat decizia drept istorică pentru industria alimentară. Astfel, se marchează începutul tranziției către o industrie bazată pe „cultivarea” produsului finit prin metode de clonare celulară care evită sacrificarea de animale vii.

„În loc de tot acel pământ și toată acea apă care este folosită pentru a hrăni aceste animale care sunt sacrificate, putem face asta într-un mod diferit”, a spus Josh Tetrick, co-fondator și director executiv al Eat Just.

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE