Ouă, stufat și ciorbă de miel, friptură, pască sau cozonac sunt alimentele tradiționale de Paște greu de digerat, în special dacă sunt combinate și consumate în exces.
La masă este indicat să mâncăm puțin și des.
După masă este indicată mișcarea, deoarece aceasta stimulează digestia.
Indigestia nu este o afecțiune, ci un set de simptome care descrise general prin disconfort stomacal.
Printre simptomele indigestiei sunt balonarea, greața, arsurile și durerile stomacale. Chiar dacă indigestia se tratează rapid cu diferite medicamente, sunt și situații grave, care necesită asistența medicală. Dacă este vorba despre vomă severă, scaune tari și de culoare închisă, îngălbenirea pielii, dureri în piept sau transpirație excesivă trebuie de mers urgent la spital.

Carnea de miel are cantități mari de grăsime și purine care îngreunează metabolismul. De Paște, preparatele din carne de miel trebuie consumate cu moderat, deoarece pot determina indigestie, în special dacă sunt asociate cu alte alimente bogate în grăsimi. Acest tip de carne nu trebuie consumat cu alcool în exces.
Persoanele care au ținut post trebuie să aibă mare grijă la masa de Paște și să nu facă abuz alimentar.
Ele sunt cele mai predispuse la indigestii și alte probleme digestive. Abuzul de alimente bogate în grăsimi, sare și zahăr, alături de alcool, pot declanșa crize pancreatice extrem de severe. Asocierile nepotrivite și nesănătoase de la masa de Paște pot agrava problemele stomacale.

Este indicat să nu se combine carnea de miel cu cartofi prăjiți. Pentru friptură de miel se pot alege salate ușoare, din legume și crudități. Este indicat evitarea combinațiilor de alimente grase, condimentate cu alcoolul, cofeina și sucurile carbogazoase. De asemenea, în timpul mesei nu se bea foarte multă apă. Se așteaptă cel puțin 30 de minute după masă. Trebuie evitate sosurile grase cu smântână, îndulcitorii artificiali, pâinea sau mămăliga.
Citiți și
O nouă avertizare emisă de ANM. Județele aflate sub cod galben
Număr |
Similare
