La 47 de ani, Carmen Brumă are o siluetă de invidiat și este cunoscut stilul său de viață, care implică mult sport și mâncare sănătoasă. Carmen Brumă a vorbit despre un aliment care, mâncat dimineața, oferă o senzație de sațietate pentru un timp îndelungat.
Carmen Brumă a avut probleme cu greutatea în adolescență și a încercat multe diete, însă a ajuns la concluzia că stilul de viață sănătos este calea sigură pentru o siluetă armonioasă, pe termen lung.
Carmen Brumă, sfaturi pentru o siluetă “de plajă”
„Studiul randomizat controlat, făcut de mine! De mine, pe mine. Acest studiu a constatat că dintre toate alimentele pe care poți să le mănânci dimineața, oul fiert îți dă cea mai mare senzație de sațietate. Chestia aceasta este și demonstrată, dar eu vă spun strict din experiența mea.
Oul are un indice de sațietate foarte mare, dar din experiența mea nimic nu te satură cum o face oul fiert. Mănânci unul, două sau trei ouă dimineața și, clar, nu îți mai este foame până după prânz încolo, în cazul meu. Dacă mai pun și niște fibre, legume și o felie de pâine, parfum”, a spus Carmen Brumă într-o sesiune de InstaStories.
Într-o altă postare, tot pe Instagram, Carmen Brumă le-a spus internauților ce mănâncă într-o zi aglomerată.
„Ce mănânc într-o zi de filmare? Îmi încep aproape întotdeauna ziua cu 15-20 de minute de mișcare. Apoi, prima masă este compusă dintr-un ou fiert, o roșie, cafea cu două cupe de colagen. Nu îmi place să mănânc foarte mult înainte de filmare. Masa a doua este compusă din friptură de porc, fasole verde, cartofi la cuptor, plus două salate. Hidratarea e foarte importantă pentru mine, pentru că mă ajută să am o stare de sațietate și să controlez mai bine poftele. Beau aproximativ doi litri de apă și o cafea”, a explicat Carmen Brumă într-un clip postat pe Instagram.
Ultima masă a zilei, cina, este la fel de lejeră și tot la fel de bogată în nutrienți ca micul dejun „Masa a treia este compusă din 250 de grame de iaurt grecesc, 2 cupe de colagen, 1 cupă pudră proteică – afine, semințe, amestec de tărâțe”, a mai spus Carmen Brumă.
Rețeta salatei de vară, bogată în nutrienți
Ingredientele salatei de vară sunt: sfeclă roșie, ceapă verde, pătrunjel, leurdă, nuci, caș proaspăt de capră, ulei de măsline și trei ouă fierte. În funcție de preferințe, puteți adăuga și ulei sau sare.
„Vă arăt, astăzi, una dintre rețetele mele preferate de salată care poate fi o masă în sine, pentru că este foarte sățioasă și are toți macronutrienții necesari: proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. Aveți nevoie de sfeclă roșie coaptă, un excelent tonic pentru ficat, ceapă verde, pătrunjel, mergea și niște leurdă, dar nu mai aveam, nuci românești, caș proaspăt de capră, ulei de măsline și niște ouă fierte – eu am folosit trei”, a detaliat Carmen Brumă, pe Instagram.
Modul de preparare:
Se spală legumele și se taie cu un cuțit. La fel faceți și cu brânza de capră și ouăle, pe care le-ați fiert înainte.
Într-un vas, se pune apă, se lasă să dea în clocot, după care puneți ouăle și nu le lăsați decât cinci minute.
Dacă nu aveți răbdare ca ouăle să se răcească treptat, luați un bol, în care turnați apă rece sau cu gheață, și așezați în interior ouăle luate din apa clocotită.
”E foarte simplu de preparat. Tocați pe rând ingredientele, le adaugați în bol, în ordinea în care doriți, puneți uleiul, sare, dacă simțiți nevoia – eu nu am pus – și salata e gata în câteva minute. E foarte hrănitoare, are vitamine, minerale, fibre și este o soluție inclusiv pentru cei care sunt într-un proces de slăbire”, a mai explicat Carmen Brumă, pe Instagram.
Citește și: Oana Zăvoranu, victorie în scandalul cu vrăjitoarele
Citește și: Dana Budeanu, mesaj pentru Selly după ce Wiz Khalifa s-a drogat la Beach, Please!