Țara este pe locul doi la PIB după Luxemburg. Poți câștiga începând cu 2000 € pe lună. E clar. Țara cea mai bună pentru a emigra din România este una la care nici nu te gândești. Considerată multă vreme o cenușăreasă a Europei, această țară se dovedește a fi un loc unde mulți români și ar putea găsi echilibrul financiar, mai ales că în această țară se caută mai multe meserii pentru care românii au abilități.
Această țară este pe locul doi la PIB după luxemburg
Acolo puterea de cumpărare medie este cu 47% mai mare decât în Italia, de exemplu. Aceasta înseamnă că locuitorii își pot permite mai multe bunuri și servicii. Acolo se pot câștiga chiar și 1.000 de euro pe săptămână. Datorită PIB-ului pe cap de locuitor de 106.060 dolari, această țară este depășită în Europa doar de Luxemburg (131.380 dolari). Un alt avantaj la fel de important sunt impozitele, ținând cont că adunate, impozitele în România depășesc 52%, la care se adaugă impozitul pe mașină, impozitul pe casă, taxele locale și multe multe altele. În țara despre care vorbim impozitele sunt aproape modice, cu mult mai mici decât în alte țări ale UE. Impozitul pe venit este:
20% pentru venituri de până la 42.000 de euro pe an, 40% pentru venituri peste această sumă. Important este și clima, pentru că e clar că în condiții actuale e foarte greu să te adaptezi și la o climă mediteraneană sufocantă vara și la una excesiv de rece. Țara despre care vorbim și pe care ți-o vom dezvălui are o climă apropiată de cea a României și deci adaptarea se poate face mult mai ușor. O altă barieră de trecut relativ simplă este limba. Acolo se vorbește limba engleză fluent și cum în România marea majoritate la cetățenilor au învățat, (de voie de nevoie) această limbă e clar că lucrurile vor merge ca unse și căci vor putea găsi repede un loc de muncă stabil acolo.

Poți câștiga minim 2000 de euro pe lună
Salariul mediu în această țară este de aproape 1.000 de euro pe săptămână, iar salariul minim este de aproximativ 500 de euro pe săptămână. Și asta în condițiile în care Europa spectrul șomajului este din ce în ce mai evident.
Salariu depășește semnificativ media europeană
Conform datelor Eurostat, salariul mediu depășește semnificativ media europeană. La sfârșitul anului 2023, salariul săptămânal era de 921 de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 3.700-3.800 de euro brut pe lună. Chiar și persoanele angajate pe posturi mai puțin profitabile pot conta pe 500 de euro pe săptămână.
Cele mai profitabile sunt joburile în zona logistică unde salariul minim anual este de 32.000 de euro, și în sectorul tehnologic. Specialiștii în IT și securitate cibernetică pot câștiga până la 150.000 de euro pe an. Dar nu sunt de lepădat nici celelalte.
Sectorul bancar este, de asemenea, bine plătit. Analiștii financiari și traderii încep de la 34.000 de euro pe an, dar pot ajunge chiar la 180.000 de euro. În sectorul medical salariile sunt, de asemenea, atractive. Asistentele medicale, după câțiva ani de muncă, pot conta pe 50.000 de euro pe an, iar absolvenții de chimie și farmacie încep de la 35.000 de euro, ajungând chiar la 130.000 de euro. Ținând cont de faptul că românii sunt extrem de adaptabili e clar că foarte mulți își pot găsi locuri de muncă extrem de ușor în această țară Pentru a găsi eficient un loc de muncă în Irlanda că despre Irlanda este vorba, e bine să adoptați o abordare strategică. Pe portalul EURES sunt disponibile în prezent aproximativ 1.380 de oferte, dar contactul cu agențiile locale de recrutare aduce adesea rezultate mai bune. Angajatorii preferă candidații care sunt deja la fața locului, de aceea deținerea unui număr de telefon irlandez poate crește șansele de angajare. Așa că, o vizită până în Irlanda, cu costurile aferente merită investiția, mai ales dacă vrei să te muți definitiv acolo. Dar atenție!
România nu este singura țară furnizoare de forță de muncă pentru Irlanda, așa că românii vor intra în concurență cu polonezii, cu cehii, cu bulgarii, cu grecii și cu alți europeni nemulțumiți de condițiile de muncă din țara lor și chiar cu românii care din același motive vor să plece din țările europene în care lucrează acum. Oricum e de încercat.
Hakuna matata!