Gigantul mediatic Google a lansat de curând programul Gemini destinat elevilor. Acesta îi ajută pe elevi să își facă temele, atunci când se încurcă, oferindu-le rezolvarea și răspunsul corect. Asta este știrea care m-a umplut de spume, de nervi, de bulbuci intelectuali și mi-a adus aminte de perioada în care elevi fiind, copiam răspunsurile la matematică de la finalul culegerilor pentru că trebuie să recunosc eu și matematică suntem paralele ca șinele de tramvai de pe Bulevardul Virtuții.
Sub masca facilității Google se ascunde parșiv o nouă tentativă de manipulare
Programul Gemini este pentru unii o cârjă proverbială, adică pentru cei leneși, cei superficiali și cei care vor să ia din viață numai frișca de pe tort, programul Gemini este similar cu momentul în care elev fiind, am descoperit calculatorul electronic, așa că tabla înmulțirii a devenit o chestie bătrânicioasă și deloc în trend. Stau să mă întreb acum câți dintre copiii de școală mai știu tabla înmulțirii cu 7 de exemplu sau câți sunt capabili să spună pe de rost toată tabla înmulțirii? Ca să nu mai vorbim că foarte puțini sunt capabili să spună ce se află după celebra cifră 3,14 pe care unii o cunosc sub numele de Pi. Programul facut de Google pune motorină fix la rădăcina sistemului de învățământ care are ca scop principal antrenarea minții pentru adaptarea la mediu, nu pentru rezultatul în sine. Evoluția din ultimii 50 de ani duce spre o imbecilizare totală și o leguminizare a copiilor, care vor deveni dependenți de inteligență artificială. AI le va face temele, îi va învăța ce să mănânce, unde și cu ce să mănânce, de câte ori să se ducă la wc, cum să facă pipi, cum să facă caca, cum să doarmă ca să nu sforăie și multe multe alte lucruri banale dar importante dacă le luăm și lipim una de alta. Vom observa că sub această mască cu colțurile gurii ridicate a zâmbet se ascunde rânjetul parșiv al manipulării. Una e să gândești cu mintea ta și să-ți asumi greșeala făcută și alta e să iei de-a gata ce-ți oferă internetul prin Google, Meta, Instagram și mai știu ce alte bazaconii și să le dai drept produsele tale. Ușurel, ușurel, programele astea încep să ne spună care e dreapta și care-i stânga ca-n bancul ăla care spunea „nu, bă, nu stânga asta, cealaltă stânga”.
Transformarea copiilor în legume vorbitoare este țelul suprem ar noilor tendințe la nivel mondial
Odată cu creșterea natalității și a densității până la limite greu suportabile a crescut și posibilitatea unor revolte sociale de amploare. Exemplu chinezesc de strivirea personalității a devenit iconografic. Telefoanele mobile și celelalte mijloace electronice de comunicare transformând copiii în adevăratele legume vorbitoare, incapabili să gândească, incapabili să aibă păreri și incapabili să ia decizii singuri.
Adolescenții vor învăța de pe Google cum să facă sex
Ca unul care studiază de 25 de ani manipularea, făcând vivisecție pe zeci de cazuri, spun cu subiect si predicat că internetul reprezintă cel mai mare pericol pentru umanitate. Aștept și momentul în care adolescenții vor sta cu telefonul în mână călare unul peste altul și vor învăța din programul de pe Google cum să facă sex. Încetișor, încetișor, li se va explica și ce e cu organele sexuale și la ce folosesc, dar mai ales la ce nu folosesc și că e bine și normal ca femeia să aibă și țâțe și puțulică și bărbatul să aiba și păsărică. Google ne va explica că e normal să fii nehotărât și să nu știi dacă ești bărbat sau femeie și că în funcție de zilele cu soț sau fără soț poți fi și una și alta sau deloc. Tot Google ne va spune, cu exemple că bărbații pot naște copii, că diversitatea este binevenită, iar mamele surogat o normalitate. Toate astea fac parte din programul de tâmpire generalizată care are ca scop reducerea tensiunilor sociale și instaurarea neosclavagismului planetar.
Dependența de internet este parte componentă a ștergerii personalității
Explicația e simplă. Sătui să mai facă față tulburărilor sociale generate de oameni cu prea multe personalitate, decidenții, în mare parte de peste 70 de ani au pus la cale o strategie extrem de eficientă care începe să se dezvolte de vreo 30 de ani. Anume dependența de internet și acreditarea marilor motoare de căutare ca vectori supremi de încredere. Dar cum toate tentativele de gâtuire a personalității umane s-au soldat cu revoluții, mă bucur că pe lumea asta există și hackeri capabili să ceară drepturi pentru troglodiții electronici și să facă toate nefăcutele posibile pentru a-și păstra identitatea ca ființe inteligente.
Astăzi, Gică Contra vă urează să aveți dovlecei cu conștiință și coropișnițe gânditoare.
CITIȚI ȘI: Gică Contra: “Horrorvision a fost câștigat de un neom” (oficiuldestiri.ro)