Festivalul Brazilor de Crăciun, aflat la cea de-a 24-a ediție, va fi lansat pe 27 noiembrie, de organizaţia Salvaţi Copiii. Potrivit organizatorilor, creaţiile unicat vor fi licitate pentru a susține cauza copiilor vulnerabili.
Brazii vor fi prezentaţi în premieră la Muzeul Naţional de Artă al României, în cadrul unei conferinţe despre cel mai mare eveniment caritabil al anului.
„Solidaritatea oamenilor mari în jurul copiilor, al celor ce reprezintă nu numai bucuria prezentului, dar şi viitorul, lumea de mâine, este ceea ce avem mai securizant, mai cert şi mai dătător de speranţă la finalul unui an marcat de incertitudini şi insecurităţi, de tulburări politice şi sociale, de dificultăţi economice”, a transmis organizația Salvaţi Copiii.
„Din totdeauna, o lume şi un viitor mai bun s-au clădit prin cunoaştere şi educaţie, iar atunci când acestea sunt preţuite şi asumate, într-un efort solidar, la nivel de societate, lucrurile se schimbă, iar proiecţiile devin realitate. Asta face Salvaţi Copiii prin Festivalul Brazilor de Crăciun de peste 20 de ani: dă voce şi putere copiilor vulnerabilizaţi care, odată sprijiniţi la timpul potrivit, ştiu să lupte pentru a valorifica suportul primit”, mai adaugă organizația.
Festivalul Brazilor de Crăciun pentru acces la educație
Salvații Copiii implementează de 20 de ani programe integrate, care au devenit modele de bune practici în spargerea cercului vicios al sărăciei educaţionale. „Vom continua cu aceeaşi tenacitate până la ultimul copil care are nevoie de ajutor”, a mai transmis organizația.
În cele 23 de ediţii anterioare, au fost strânse peste 9 milioane de euro, bani destinaţi pentru accesul la educaţie al copiilor vulnerabili.
Legenda spune că, atunci când s-a născut Iisus, pomii au venit la Betlehem pentru a-i aduce daruri. Doar bradul nu avea nimic de dăruit, dar un înger i-a așezat pe crengi miile de stele de pe cer. Când pruncul Iisus a văzut micul pom, mereu verde, luminat de sclipiri, l-a binecuvântat, sortindu-l să aducă mereu bucurie celor mici. Povestea bradului de Crăciun a început în anul 1510, când Martin Luther a împodobit cu mici stele de lumina bradul de la Riga.
Cum a început povestea acestui eveniment
De atunci și până astăzi, bradul a rămas unul dintre cele mai puternice simboluri ale Crăciunului, dar și ale copilăriei. La începuturi împodobit cu figuri modelate din pâine, acadele și mărgele colorate, bradul marchează un spațiu magic, în care diferențele sociale sunt estompate. Fiecare copil își așează sub pom dorințele și, cine știe, multe dintre ele se pot împlini.
Povestea Festivalului Brazilor de Crăciun a început în 2001, când organizația Salvați Copiii România, preluând o idee de succes din Anglia, a dezvoltat o modalitate unică de strângere de fonduri pentru susținerea educației copiilor care trăiesc în medii sociale vulnerabile. Festivalul Brazilor de Crăciun oferă tuturor celor care își doresc să se implice ocazia de a celebra Crăciunul în spiritul generos al acestei sărbători, dar și copiilor aflați în dificultate, prilejul să creadă că Moș Crăciun există.
Citiți și: România luminată: Orașul cu 80 de brazi de Crăciun din leduri