Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Asociația Națională Profesională a Lucrătorilor Vamali din România (ANPLVR) vin în sprijinul specialiștilor din domeniul vamal, transportatorilor, reprezentanților autorităților publice, precum și cei ai companiilor din import-export prin organizarea conferinței „Facilitarea Comerțului Extracomunitar”.
Evenimentul se va desfășura în data de 8 iunie a.c., cu începere de la ora 11:00, la sediul CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuțiu.
Evenimentul va aborda și unele probleme reale
În cadrul conferinței, reprezentanții Autorității Vamale Române, Administrației publice locale, reprezentanții firmelor importatoare și ai firmelor exportatoare, ai comisionarilor vamali, transportatorii și reprezentanții mediului de afaceri vor dezbate problemele reale cu care se confruntă operatorii economici și vor identifica modalitățile de soluționare a acestora.
De asemenea, vor fi prezentate principalele măsuri adoptate sau care urmează a fi implementate de Autoritatea Vamală Română pentru fluidizarea operațiunilor de tranzit și control vamal, se vor propune soluții pentru fluidizarea traficului pe infrastructura rutieră adiacentă birourilor vamale, problemele constatate în aplicarea procedurilor de tranzit și de control vamal de către personalul vamal în relația cu firmele implicate în comerțul extracomunitar, problemele constatate de către personalul firmelor implicate în comerțul extracomunitar în relația cu procedurile vamale de control și interacțiunea cu personalul vamal.
Înscrierea la eveniment va fi confirmată de către organizatori cu 2 zile înainte de eveniment. Doar participanții care au primit confirmare de participare din partea organizatorilor pot lua parte la eveniment.
Ce este comerțul extracomunitar
Statisticile comerțului internațional acoperă orice circulație a mărfurilor între statele membre ale UE și țările terțe (comerțul extracomunitar) și dintr-un stat membru în altul (comerț intracomunitar). Bunurile sunt bunuri fizice, produse asupra cărora se pot stabili drepturi de proprietate și a căror proprietate economică poate fi transferată de la o unitate instituțională la alta prin efectuarea de tranzacții. Defalcările produselor disponibile în Newcronos/Euroindicatori se bazează pe agregate derivate din clasificarea categoriilor economice largi (BEC) și din Clasificarea Standard a Comerțului Internațional (SITC). Statisticile comerțului internațional acoperă orice circulație a mărfurilor între statele membre ale UE și țările terțe (comerțul extracomunitar) și dintr-un stat membru în altul (comerț intracomunitar).
Bunurile sunt bunuri fizice, produse asupra cărora se pot stabili drepturi de proprietate și a căror proprietate economică poate fi transferată de la o unitate instituțională la alta prin efectuarea de tranzacții.
Defalcările produselor disponibile în Newcronos/Euroindicatori se bazează pe agregate derivate din clasificarea categoriilor economice largi (BEC) și din Clasificarea Standard a Comerțului Internațional (SITC).
Mai multe detalii despre eveniment:
https://ccir.ro/event/facilitarea-comertului-extracomunitar/