back to top
spot_img

Bucureștiul nu are Polivalentă modernă, dar la Iași se va face una de peste 9.500 de locuri (VIDEO)

Viitoarea sală Polivalentă din Iași ar urma să fie gata în 2 ani

Până când autoritățile din București se vor hotărî să construiască o sală polivalentă modernă, la Iași va fi ridicată una nouă cu peste 9.500 de locuri.

În acest sens, Ministerul Dezvoltării a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru noua sală polivalentă, potrivit Ziarului de Iași.

Cât va costa noua sală Polivalentă din Iași

23 ianuarie 2024
Fotografii Capturi video YouTube Ziarul Apix

După cum informează sursa citată, proiectul de hotărâre de guvern privind noua sală polivalentă din Iași va fi în procedură de transparenţă decizională timp de zece zile. După ce hotărârea va fi adoptată de Executiv se va organiza licitaţia pentru demararea lucrărilor de construcție.

Viitoarea sală Polivalentă din Iaşi are o valoare estimată la 475,9 milioane de lei, inclusiv TVA, adică aproximativ 96 de milioane de euro. Lucrările vor dura cel mult 24 de luni şi vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii SA.

„Contăm pe sprijinul real al Guvernului României pentru acest proiect. Este o investiţie mare, mai ales în condiţiile în care nevoile ţării sunt numeroase, dar cred că statul român o poate susţine şi trebuie să o susţină. Am încredere că Guvernul îşi va onora promisiunea făcută ieşenilor şi locuitorilor întregii Regiuni de Nord-Est”, a declarat primarul Mihai Chirica, potrivit unui comunicat de presă publicat de instituția ieșeană.

Ce va cuprinde complexul sportiv care va include și noua sală Polivalentă

Noua sală Polivalentă din Iași ar urma să fie folosită în permanenţă ca bază de antrenament pentru sportivii de la handbal, baschet și volei și va avea o capacitatea maximă va fi de 9.623 de locuri.

Sala va avea o înălţime maximă de 29 de metri. Lângă clădirea principală va fi construită și o sală de antrenament, care se va întinde pe o suprafață de 1.832 metri pătraţi şi care va putea găzdui până la 110 spectatori. De asemenea, în cadrul complexului sportiv vor mai fi amenajate şi terenuri sportive în aer liber.

Nu în ultimul rând, complexul sportiv va include străzi pe o suprafaţă de 5.860 metri pătraţi, precum și parcări, alei pietonale şi spaţii verzi.

CITEȘTE ȘI: Nicuşor Dan: „În 4-5 luni vor începe lucrările la patinoarul Mihai Flamaropol”

author avatar
Mihai Morcovescu

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...