back to top
spot_img

Calea Victoriei redevine pietonală pe 6 aprilie. Începe a patra ediţie a evenimentului „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă Urbană”

Începând cu ora 17.00, bucureştenii se vor bucura de momente artistice.

Calea Victoriei va redeveni pietonală pe 6-7 aprilie, în cadrul Programului „Străzi deschise” Evenimentul „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”, aflat la a 4-a ediţie, va debuta pe data de 6 aprilie.

În primul weekend din aprilie, Calea Victoriei devine pietonală, între orele 10.00 şi 22.00.

Pietonii se vor putea plimba pe segmentul de drum Piaţa Victoriei – intersecţia cu str. Gheorghe Manu, respectiv segmentul Bulevardul Dacia – Splaiul Independenţei, fără afectarea intersecţiilor, a comunicat ARCUB.

„Străzi deschise”: Începând cu ora 17.00, bucureştenii se vor bucura de momente artistice

Evenimentul „Străzi deschise”, la care au participat anul trecut peste un milion de persoane, va avea loc în perioada 6 aprilie – 13 octombrie. Manifestarea va cuprinde o serie de weekenduri pietonale, care au scopul de a transforma spaţiul public, aglomerat în cursul săptămânii, în zone de relaxare temporare pentru locuitori şi turişti.

4 aprilie 2024
ARCUB

Zonele temporar pietonale instaurate pe parcursul celor 7 luni în diverse puncte centrale şi în cartierele Bucureştiului sunt activate cu ajutorul unui program diversificat format din momente artistice sau activităţi sportive.

Este vorba de spectacole de teatru, demonstraţii de dans, concerte stradale live la ateliere de creaţie pentru copii, expoziţii, activităţi sportive şi zone de joacă, organizate de instituţii culturale ale oraşului, „Străzi deschise” #4 reconfigurează spaţiul urban într-o scenă deschisă pentru actul artistic şi oferă zone de relaxare şi promenadă pentru locuitorii Capitalei de toate vârstele

4 aprilie 2024
caleavictoriei2

Restricții pe Calea Victoriei cu ocazia evenimentului ”  Străzi deschise, Bucureşti- Promenadă urbană”

În weekendul 6-7 aprilie 2024, pe perioada restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ştirbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care are loc evenimentul „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia noaptea până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu vor mai circula maşini, fiind inchise şi pistele de biciclete.

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti, în calitate de operatori zonali.

Citiți și

Primăria din România care și-a lansat un funcționar public virtual bazat pe inteligența artificială

author avatar
Vlad Magda Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...