Tradiţionala procesiune de Florii în Biserica Catolică de rit latin va fi organizată, duminică, 24 martie, pe străzile din Bucureşti, anunţă Arhiepiscopia Romano-Catolică
La procesiune organizată de Biserica Catolică vor participa credincioşi, persoane consacrate şi preoţi din comunităţile şi parohiile romano-catolice din Bucureşti şi împrejurimi.
Procesiunea in Biserica Catolică de Florii va începe la ora 15.00, din Piaţa “Fer. Vladimir Ghika” de lângă Biserica Franceză (Sacré Coeur – Preasfânta Inimă a lui Isus)
Se va organiza celebrarea de sfinţire a tradiţionalelor ramuri. Procesiunea se va încheia la Catedrala Sf. Iosif. Traseul va fi: Piaţa “Fer. Vladimir Ghika”, Str. Cpt. Demetriade, B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, Catedrala Sf. Iosif.
Când procesiunea va ajunge la Catedrala Sf. Iosif, în jurul orei 16.00, în Catedrală se va celebra Sfânta Liturghie prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.
“Duminica Floriilor ne cheamă la o comuniune profundă cu credincioşii din România şi din întreaga lume, în timp ce ne unim cu suferinţa lui Cristos şi a semenilor noştri. Prin participarea la procesiunea de Florii şi la Sfânta Liturghie, ne mărturisim public credinţa şi ne unim în rugăciune pentru cei aflaţi în suferinţă. De aceea, în această zi specială, când la Sfânta Liturghie se rememorează Pătimirea Mântuitorului, ne rugăm pentru toţi cei care suferă în lume. Medităm la jertfa lui Isus şi, totodată, ne deschidem inimile către suferinţele semenilor noştri, care îmbracă atâtea forme: singurătate, sărăcie, abandon, abuzuri, consecinţe ale războaielor, violenţă”, afirmă ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucureşti.
“Ne rugăm ca Pătimirea şi Învierea lui Cristos să ne inspire compasiune şi să ne îndemne la o iubire activă a aproapelui, care să nu se rezume la gesturi simbolice, ci să se manifeste concret în viaţa de zi cu zi, prin ajutorul oferit celor aflaţi în nevoie”, este mesajul transmis de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucureşti.
Duminica Floriilor celebrează intrarea solemnă a lui Isus Cristos în Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea credincioşilor pe străzile oraşului – şi deschide Săptămâna Sfântă, care face amintirea Pătimirii lui Cristos şi culminează cu Sărbătoarea Învierii Domnulului. În 2024, Paștele Catolic se sărbătorește pe data de 31 martie. La fel ca Paștele Ortodox, Paștele Catolic comemorează Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, după răstignirea Sa din Vinerea Mare.
Citiți și
Primul magazin din România unde clienţii nu scanează produsele şi nu plătesc la casă