Banca Transilvania (BT) a anunțat achiziționarea OTP Bank România și a altor subsidiare ale OTP Group din România. Această tranzacție a fost recent aprobată de Consiliul Concurenței și de Banca Națională a României. Încă se lucrează la obținerea aprobărilor pentru achiziționarea uneia dintre subsidiare, OTP Asset Management.
În februarie 2024, Banca Transilvania și OTP Group au făcut primul pas în cadrul tranzacției de achiziție prin semnarea unui acord. Alte subsidiare achiziționate de către Banca Transilvania includ OTP Leasing România, OTP Asset Management România, OTP Factoring România, OTP Consulting România, OTP Advisors România și Fundația OTP Bank România. Acum că tranzacția a fost finalizată, Banca Transilvania poate începe procesul de integrare cu OTP Bank România și celelalte subsidiare achiziționate.
Tranzacția OTP Asset Management cu Banca Transilvania va fi finalizată după obținerea aprobărilor necesare
În ceea ce privește OTP Asset Management, tranzacția va fi finalizată la o dată ulterioară după obținerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităților și va fi urmată de procesul de integrare în Grupul BT.
“Banca Transilvania are un istoric impresionant în ceea ce privește creșterea organică și achizițiile. Integrarea companiilor achiziționate ne-a ajutat să dezvoltăm capabilități unice, să devenim liderul pieței românești și să stabilescem strategia Grupului Banca Transilvania pentru a deveni lider în toate segmentele. Această mișcare este o confirmare a angajamentului nostru de a sprijini economia românească. Mulțumesc OTP Group pentru încrederea acordată și echipei OTP Bank România pentru tot ce a realizat în ultimii 20 de ani. Sunt convins că vom face o integrare rapidă și lină, cu beneficii pentru clienți, angajați și piața în ansamblul ei”, a declarat Horia Ciorcilă, Președinte al Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania.

“Scopul strategic principal al OTP Group este de a-și mări cota de piață în Europa Centrală și de Est – și, recent, în Asia Centrală – prin creștere organică și achiziții. În România, am urmat aceeași strategie timp de douăzeci de ani, dar nu am reușit să atingem cota de piață dorită, așa că managementul a decis să vândă aceste subsidiare. Acest pas permite grupului nostru să se concentreze pe piețe unde poate avea o prezență mai semnificativă în viitor. Sunt convins că Banca Transilvania, ca lider de piață în România și noul proprietar al OTP Bank România, va oferi multe oportunități clienților și angajaților. Mulțumesc managementului și echipei OTP Bank România pentru dedicarea și munca lor de înaltă calitate pe parcursul acestor douăzeci de ani, timp în care OTP Bank România a fost un jucător stabil pe piață, cu contribuții notabile și standarde ridicate în serviciile financiare din România,” a declarat Sándor Csányi, Președinte și Director General, OTP Bank.
Integrarea OTP Bank România în Grupul Banca Transilvania asigură continuitatea serviciilor și suportul clienților, fără schimbări imediate
Cei mai buni clienți merită cele mai bune servicii, iar perioada de integrare a clienților OTP Bank România și a celorlalte subsidiare înseamnă exact asta. “Ne asigurăm că toate nevoile și obiectivele dumneavoastră sunt îndeplinite fără probleme și că aveți acces la cele mai bune produse și soluții pentru a vă sprijini afacerea.”
În timpul procesului de integrare în Grupul Banca Transilvania, subsidiarele OTP Bank România și Banca Transilvania vor continua să opereze independent. Nu vor exista schimbări imediate care să afecteze clienții, așa că vă puteți adresa în continuare echipelor OTP Bank România și celorlalte subsidiare pentru servicii, produse, consultanță și operațiuni. Pe măsură ce progresăm în procesul de integrare, vom informa clienții cu privire la toate noutățile și schimbările care vor avea loc.
Banca Transilvania va respecta angajamentele luate anterior de către OTP Group în ceea ce privește sprijinul acordat Fundației Bethlen Gabor. De exemplu, vom continua să oferim servicii bilingve și clienților noștri de la OTP Bank România, atunci când este necesar.
CITIȚI ȘI: Cota vehiculelor electrice chineze în Europa atinge un nou record