„Berea fără alcool este considerată adeseori o soluţie pentru şoferii care doresc să consume lichide și apoi să se urce la volan, precum şi pentru persoanele care doresc să renunţe la alcool.
Puţini ştiu că, de fapt, este foarte posibil ca berea fără alcool să conţină, totuși, alcool, relatează ObervatorNews.ro.
Mulţi conducători auto vor să simtă gustul unei beri reci, mai ales în zilele toride de vară, însă nu vor să rişte mai ales când urmează să se urce la volan.
De aceea, aceștia încearcă să-și potolească setea și pofta de bere cu o bere fără alcool, gândindu-se că aceasta nu le va da bătăi de cap în cazul în care vor fi opriți de polițiști.
Cu toate acestea, trebuie să știi că un consum excesiv de bere fără alcool se poate transforma într-o armă cu două tăişuri.
Spunem asta pentru că este foarte posibil ca persoanele care beau o bere fără alcool să aibă surpriza ca aceasta să conţină, de fapt, alcool, chiar dacă într-o cantitate mai mică.
Cât alcool conține berea fără alcool?
Conform legislaţiei în vigoare, pentru a primi eticheta de bere fără alcool, această băutură poate să conţină cel mult 0,5% alcool.
Vorbim aici despre o cantitate nesemnificativă de alcool, care, în principiu, nu ar trebui să modifice alcoolemia unei persoane sau care să lase un şofer fără permis de conducere.
Totuşi, specialiştii avertizează asupra faptului că, dacă este consumată în exces și într-un interval scurt de timp, există pericolul ca berea fără alcool să poată schimba radical situaţia, mai precizează ObservatorNews.ro.
De aceea, este recomandat să nu consumi bere fără alcool dacă urmează să te urci la volan, atât pentru siguranța ta, cât și pentru siguranța celorlalți participanți la trafic.
Pe de altă parte, există posibilitatea ca, deși consumi mai multe băuturi nealcoolizate, efectul alcoolului acumulat să se risipească în timp şi, în acest fel, situaţia persoanei respective să nu fie afectată.
Câte beri fără alcool poţi să bei dacă te urci la volan
Potrivit sursei citată, calculele matematice arată că o persoană ar trebui să bea 10 litri de bere fără alcool, într-un interval scurt de timp, pentru a rezulta o alcoolemie suficient de mare încât, la un control al Poliției, șoferul în cauză să rămână fără permisul de conducere.
Totuşi, specialiştii atrag atenţia că cel mai bine ar fi să nu riscăm, mai ales că nu se ştie exact ce reacţie chimică s-ar putea obţine din combinarea berilor fără alcool cu anumite alimente.