Consumul zilnic de băuturi carbogazoase poate avea efecte extrem de nocive asupra organismului uman pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung.
Sucurile pot favoriza apariția obezității și a mai multor afecțiuni, cum ar fi cele cardiace, intestinale, dar și cerebrale. Jumătate dintre locuitorii din SUA beau sucuri carbogazoase zilnic. Consumul de astfel de sucuri în fiecare zi nu este bun nici pentru creier. Nivelurile ridicate de zahăr din sânge, pe care le pot provoca băuturile carbogazoase, duc la inflamarea creierului. Consumul regulat de sucuri a fost legat științific de apariția depresiei și de o probabilitate mai mare de a suferi de demență.
Deși cei mai mulți sunt conștienți că aceste băuturi carbogazoase sunt pline de nutrienți, ei continuă să le consume
În primul rând, este util de știut din ce este făcută o băutură răcoritoare carbogazoasă înainte de a vedea modul în care această afectează organismul. Toate sucurile sunt fabricate cu apă carbogazoasă, un îndulcitor (zahăr, sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză sau îndulcitor artificial), acid fosforic (care contribuie la gustul sucului și îi prelungește durata de valabilitate) și arome. Unele tipuri de suc, inclusiv Pepsi, Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Diet Coke și Dr. Pepper, conțin cofeină.

O doză de băutură carbogazoasă obișnuită conține 155 de calorii, 38 de grame de carbohidrați, 37 de grame de zahăr și 34 de miligrame de cofeină.
Asociația Americană a Inimii recomandă limitarea consumului de zahăr la 25 de grame pe zi pentru femei și la 36 de grame pe zi pentru bărbați. În ceea ce privește cofeina, Food and Drug Administation recomandă menținerea acesteia sub nivelul de 400 de miligrame pe zi. Dieteticianul Sonya Angelone a explicat că există câteva moduri în care consumul zilnic de sucuri poate afecta organismul imediat Astfel, se va observa un vârf de energie cauzat de cofeină și de zahăr. Cofeina blochează adenozina, un neurotransmițător care induce oboseala. Carbohidrații simpli din zahăr sunt absorbiți rapid în sânge, ceea ce contribuie la creșterea energiei.

Dieteticianul spune că energia din sucuri este de scurtă durată, energia organismului scăzând rapid
Dr. Supriya Rao, un medic specializat în medicină internă, gastroenterologie și medicină pentru obezitate, spune că există moduri în care băuturile carbogazoase afectează imediat și intestinul. Unii oameni se confruntă cu balonare și gaze din cauza carbonaților și a zahărului. Consumul de sucuri în fiecare zi poate avea efecte negative pentru sănătate, în special pentru inimă. „Unele studii au constatat că băutorii de sucuri, indiferent dacă beau obișnuit sau dietetic, au un risc mai mare de boli de inimă și de accident vascular cerebral”, a spus el.
Citiți și
Alerte de urși, șacali și lupi în localități. Ministrul Mediului: “Fac prăpăd”