Este o adevărată bătaie de joc pentru mii de localnici și zeci de mii de turiști care vin în stațiunea Bran. Alimentarea cu apă se face cu ajutorul unui furtun plasat într-un pârâu. Prin acel furtun, apa ajunge direct în sistemul de alimentare al primăriei fără a fi tratată biologic.
Bătaie de joc în Bran cunoscuta stațiune montană din România. Celebra stațiune montană Bran este alimentată de la un pârâu cu ajutorul unui furtun. Situația absolut revoltătoare a fost dezvăluită de localnici care au și filmat sursa de apă. Problema este că din acel pârâu se adapă și animalele, iar o filtrare eficientă a apei nu există. Drept urmare, oamenii beau apă după oile care traversează, frecvent, zona din amonte a pârului.
Bătaie de joc în Bran cunoscuta stațiune montană din România
Un scandal uriaș a atras atenția autorităților în stațiunea montană Bran, condusă de primarul PNL Ioan Cosmin Feroiu. Primăria a găsit o soluție periculoasă pentru alimentarea cu apă. Un furtun plasat într-un pârâu introduce apă netratată direct în sistemul de alimentare al primăriei. Astfel, oamenii sunt în pericol de îmbolnăvire, mai ales că mai multe turme de animale folosesc cursul apei înainte ca improvizația făcută de autorități să o capteze.
Instalația improvizată poate infecta toată stațiunea Bran
Stațiunea Bran este renumită la nivel mondial, mai ales datorită castelului lui Dracula. Localitatea a fost locul în care mai mulți miliardari au ales să facă petreceri. La una dintre ele era așteptat de presă și Elon Musk. De câțiva ani, stațiunea beneficiază de o rețea de alimentare cu apă potabilă. Pentru că a fost executată prost, rețeaua nu reușește să asigure alimentarea tuturor celor 5000 de oameni care locuiesc în Bran. În aceste condiții, managerii firmei înființată de Primăria Bran pentru a gestiona rețeaua de apă au găsit o metodă periculoasă de a rezolva problema.
Milioane de lei pentru apă chioară
Bătaie de joc în Bran cunoscuta stațiune montană din România. Așa cum arată Lumea politică, câteva furtune introduse direct într-un pârâu captează apă pe care o varsă în rețea fără vreun tratament bacteriologic și fără niciun fel de analize ale calității. Singurul filtru este o sită ruginită și o tablă galvanizată veche. Acestea sunt metodele prin care autoritățile din Bran alimentează cu apă miile de locuitori și zecile de mii de turiști. Culmea este că apa captată dintr-un pârâu neamenajat este vândută locuitorilor. În 2023, compania care administrează furtunele și sita ruginită a încasat de la populație și de la Primăria din Bran peste 3 milioane de lei.
Investiții de milioane pentru un furtun
Bătaie de joc în Bran cunoscuta stațiune montană din România. Rețeaua de canalizare și alimentare cu apă din Bran a înghițit multe milioane de lei. În 2022 s-a finalizat rețeaua de canalizare și epurare a apelor uzate din localitate care a costat 22 de milioane de lei. Cu un an în urmă, extinderea rețelei de alimentare cu apă pe strada Valea Porții a scos din bugetul de stat 6 milioane de lei, de două ori mai mult decât toate încasările firmei administrate de primărie. În aceste condiții financiare, improvizațiile din teren pot să capete valențe penale, mai ales că pârâul utilizat de primărie pentru alimentarea oamenilor cu apă este utilizat și de câteva turme de oi.
Primarul la Bruxelles iar turiștii beau apă după oi
În timp ce oamenii și turiștii beau apă după oi, pe pagina sa de Facebook, primarul din Bran, Ioan Cosmin Feroiu, se mândrea cu o întâlnire în cadrul Parlamentului European din Bruxelles. „Am răspuns pozitiv invitației domnului Siegfried Mureșan – deputat european din partea Partidului Național Liberal și vicepreședinte al Grupului PPE.”, a scris Ioan Cosmin Feroiu, pe 20 decembrie 2024.
Primarul sub lupa ANI
Agenția Națională de Integritate (ANI) are în lucru și cazul primarului din Bran, Ioan Cosmin Feroiu. Așa cum reiese din declarațiile de avere, primarul din Bran a donat terenuri care care nu le-a declarat. Ioan Cosmin Feroiu a declarat în 2023 că a donat două terenuri, o casă și o mașină pe care nu le avea în declarația de avere din 2022.Donația declarată în 2023 este făcută de Ioana Feroiu, soția primarului din Bran, către Georgeta Feroiu, mama primarului. Pe data de 8 iunie 2022 cele două femei au tranzacționat două terenuri, o casă de locuit și un autoturism. Ioana Feroiu a donat către Georgeta Feroiu bunurile care nu apăreau în declarația de avere a edilului din Bran cu un an înainte.
Bătaie de joc în Bran
Bătaie de joc în Bran cunoscuta stațiune montană din România. Celebra stațiune montană Bran este alimentată de la un pârâu cu ajutorul unui furtun. Situația absolut revoltătoare a fost dezvăluită de localnici care au și filmat sursa de apă. Problema este că din acel pârâu se adapă și animalele, iar o filtrare eficientă a apei nu există. Drept urmare, oamenii beau apă după oile care traversează, frecvent, zona din amonte a pârului.
CITIȚI ȘI: Castelul Bran: Festival de filme americane independente!