Astenia de primăvară poate fi combătută prin consumul anumitor alimente. Carmen Brumă a realizat un top al produselor care sunt recomandate împotriva asteniei de primăvară.
Ea a publicat topul pe blogul personal. Astenia de primăvară este caracterizată prin oboseală, slăbiciune, somn neodihnitor, dificultăți la concentrare. Astenia de primăvară este caracterizată prin oboseală, slăbiciune, somn neodihnitor, dificultăți la concentrare.
Carmen Brumă recomandă consumul zilnic de verdețuri de primăvară.
Este vorba despre spanac, salată, ștevia, loboda, ceapa verde care sunt surse foarte bune de vitamina C, betacaroten, acid folic, minerale, fibre, fitonutrienți. Acestea au efect diuretic, scad colesterolul și susțin sistemul imunitar. Potrivit prezentatoarei TV, trebuie inclus în meniu sardine, pește gras, nuci.

Aceste produse conțin acizi grași esențiali care diminuează procesele inflamatorii, fluidifică sângele și contribuie la funcționarea optimă a sistemului nervos. „Nu excludeți carbohidrații lenți, adică produsele făinoase, cerealele, pâinea, fasolea boabe, mazărea, lintea. Glucidele conținute de aceștia se absorb treptat în sânge și mențin glicemia la un nivel constant mai multe ore. Asta înseamnă că nu vom simți senzația de foame atât de des că atunci când mâncăm zahăr”, recomandă Carmen Brumă.
Este recomandat pentru astenia de primăvară consumul de alimente bogate în magneziu, zinc și fier, minerale importante pentru funcționarea optimă a organismului
Zincul și fierul sunt găsite în produsele de origine animală cum ar fi carne, pește, ouă, lapte iar magneziul în semințe, avocado, ciocolată neagră. Carmen Brumă recomandă să se bea zilnic, atunci când apare o stare de slăbiciune, un smoothie antiastenie.

„Acest smoothie conține fructe și legume bogate în triptofan și serotonină, substanțe care ne ajută să ne recăpătăm buna dispoziție și energia. Se prepară dintr-o banană, jumătate de avocado, două mâini de baby spanac, 100 g ananas, 100 g castravete, 3-4 nuci (miezul pisat se adaugă la final direct în pahar)”, recomandă Carmen Brumă pe blogul personal.
Citiți și