back to top
spot_img

Anunțul momentului vine de la PSD! Când va fi introdus în România salariul minim european

Anunțul momentului vine de la PSD! Social-democraţii au precizat că PSD îşi asumă ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024.

În acest context, specialiştii din partid lucrează deja la elaborarea unei propuneri de reglementare, pentru transpunerea în legislaţia naţională a Directivei europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană.

Propunerea va fi realizată în colaborare cu ministra Muncii Simona Bucura-Oprescu

Este important de precizat că PSD consideră că trebuie definit un mecanism automat pentru majorarea anuală a salariului minim din România, într-o manieră predictibilă, care să garanteze creşterea nivelului de trai şi a puterii de cumpărare pentru toţi salariaţii din România, potrivit comunicatului de presă al formaţiunii.

2 aprilie 2024 Anunțul momentului vine de la PSD! Când va fi introdus în România salariul minim european
Anunțul momentului vine de la PSD Când va fi introdus în România salariul minim european

Conform sursei citate, creşterea salariului minim la 3.700 de lei, anunţată de premierul Marcel Ciolacu pentru data de 1 iulie 2024, va ridica veniturile salariale la nivelul corespunzător pentru introducerea mecanismului de majorare automată a salariilor, conform prevederilor din Directiva europeană.

PSD consideră că orice efect pozitiv din economie trebuie să se reflecte şi în veniturile salariale ale cetăţenilor.

„Introducerea salariului minim european va constitui un beneficiu important în special pentru salariaţii din sectorul privat, unde există cel mai mare număr de angajaţi încadraţi cu acest nivel minim de salarizare”, conchide sursa menţionată.

 

CITIȚI ȘI:

Klaus Iohannis primește vizite pe “sprânceană” la Cotroceni. Șeful statului își exersează rolul de șef al NATO? 

author avatar
Vlad Andreea

Lasă un răspuns