Aplicaţiile Netflix pentru televizoare ar putea primi, în curând, un nou design, care este, în prezent, testat de compania americană. Noul design implică două schimbări importante. Una dintre ele se referă la imagini.
Schimbările implică trecerea la imagini dinamice pentru conţinutul selectat şi renunţarea la meniul lateral în favoarea unuia orizontal. În locul imaginilor statice de până acum, filmul sau serialul selectat va afişa iniţial o imagine mai mare, care se va transformă imediat într-un video preview.
Sub elementul grafic, vor fi afişate informaţii despre titlul respectiv, precum o scurtă descriere, genul programului şi anul lansării.A doua schimbare este înlocuirea meniului lateral cu unul orizontal, plasat în partea de sus a ecranului, cum este deja cazul la unele dintre serviciile concurente. Dincolo de schimbarea de plasament, noul meniu are doar cinci elemente- căutare, Home, Shows, Movies şi My Netflix, unde se regăsesc, de exemplu, titlurile salvate pe lista personală.
Modelele afectate de această decizie au în jur de zece ani vechime, ceea ce înseamnă că, dacă utilizați un model mai vechi de televizor, ar putea fi momentul să-l înlocuiți.Majoritatea televizoarelor inteligente pot suporta Netflix, dar pentru 16 modele diferite de televizoare Sony, precum și pentru două generații de Apple TV, acest lucru nu va mai fi posibil. Aplicația platformei de streaming a fost ștearsă de la 1 aprilie de pe pe dispozitivele Blu-ray Samsung, televizoarele Smart TV Sony, Panasonic și Hitachi.

Compania testează în prezent noua interfaţă cu un număr mic de utilizatori, înainte de a decide când şi sub ce formă finală o va implementa.Există câteva schimbări la Netflix începând cu anul acesta. De exemplu, serviciul de streaming ia măsuri mai puternice împotriva partajării contului. În plus, populara funcție de descărcare este acum atacată. În viitor, descărcarea de filme și seriale nu va mai fi posibilă pe unele dispozitive. Această funcție se dovedește a fi extrem de utilă, mai ales pentru persoanele care sunt adesea în mișcare. Aceasta înseamnă că vă puteți viziona emisiunile preferate oricând și oriunde, fără a avea nevoie de o conexiune la internet. Dar, până și acest lucru se va schimba de acum pentru unii utilizatori Netflix.Dispozitivele cu Windows 11 și Windows 10 sunt afectate în mod specific. Există o nouă actualizare pentru aplicația Windows, după care funcția de descărcare nu mai este disponibilă. Netflix a confirmat acest lucru revistei de tehnologie golem.de.
Descărcările existente vor fi, de asemenea, șterse odată cu actualizarea. Oricine folosește aplicația Windows va trebui, prin urmare, să se bazeze pe o conexiune la internet pe viitor. Un motiv real al schimbării nu este încă cunoscut. În primul rând, utilizatorii pot ocoli schimbarea prin neactualizarea aplicației Netflix, dar este puțin probabil ca aceasta să fie o soluție pe termen lung, conform ruhr24.de.
Acțiunile platformei au scăzut
Acțiunile Netflix au scăzut deoarece planul său de a nu mai publica datele privind abonații ,din 2025, a stârnit îngrijorări legate de creștere, analiștii avertizând că furnizorii de servicii de streaming concurenți ar putea să îi urmeze exemplul, eliminând acest indicator cheie privind sănătatea acestui sector, transmite Reuters.
Adăugările de abonați au fost urmărite de multă vreme de investitori și analiștii de pe Wall Street pentru a evalua modul în care companiile, inclusiv Netflix, Walt Disney și Warner Bros Discovery, se descurcă în războaiele de streaming, scrie News.ro.
Dar, după o creștere puternică a numărului de abonați timp de trei trimestre, pionierul streamingului Netflix a anunțat că nu va mai raporta date de acest tip, pentru a se concentra mai mult pe venituri și profitabilitate. ”Industriile tind să lucreze la unison și dacă unul dintre jucătorii de frunte decide că este mai bine ca investitorii să judece performanța pe măsuri diferite, rivalii ar putea adopta aceeași logică”, a spus Dan Coatsworth, analist de investiții la AJ Bell. Mișcarea vine în momentul în care unii analiști și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care Netflix intenționează să mențină creșterea după măsurile privind partajarea parolelor, care au ajutat compania să adauge 9,3 milioane de clienți noi în primul trimestru. Există semne că creșterea streaming-ului este saturată în SUA, deoarece s-a înjumătățit în 2023, au arătat datele firmei de cercetare Antenna în februarie.
”Deși acesta este parțial un semn al cotei de piață de neegalat a Netflix, ridică și întrebări cu privire la plafonul final al streamerului în peisajul actual”, a declarat Brandon Katz, strateg în industria divertismentului pentru Parrot Analytics.
Noutăți pe Netflix: Schimbări la aplicații. Foto: T-Mobile
Potenţial de creştere
Netflix este cea mai scumpă companie dintre cele care au ca obiectiv de activitate streamingul. Excepţia este Amazon, al cărei raport preţ-beneficiu rămâne la un nivel extrem de ridicat. În acelaşi timp, streamingul este doar o picătură în oceanul surselor de venit ale Amazon. Netflix are un potenţial de creştere de aproximativ 50% faţă de maximele sale istorice şi a avut o evoluţie mult mai proastă în ultimele luni decât indicele tehnologic Nasdaq 100. Cu toate acestea, se descurcă mult mai bine decât Disney.
Netflix este o platformă globală de streaming video care oferă acces la o varietate imensă de seriale, filme, documentare și alte tipuri de conținut audiovizual. Netflix este un serviciu de difuzare online bazat pe abonamente, care permite abonaților să vizioneze seriale și filme pe un dispozitiv conectat la internet. Fondată în 1997, Netflix a evoluat de la un serviciu de închiriere a DVD-urilor la un gigant mondial de streaming, devenind cunoscută pentru producțiile sale originale de succes, precum „Stranger Things”, „The Crown” și „House of Cards”. Utilizatorii se abonează la Netflix și plătesc o taxă lunară pentru accesul nelimitat la conținutul disponibil, iar serviciul oferă opțiuni de vizionare offline și streaming în diferite calități, inclusiv 4K, în funcție de planul de abonament.
Citiți și: Netflix prezintă în premieră biografia lui Robbie Williams