back to top
spot_img

Apariție impresionantă în Golful din Trieste. Cel mai mare portavion din lume /VIDEO

Apariție impresionantă în Golful din Trieste: cel mai mare portavion din lume a ajuns în Italia! Gerald Ford este și cea mai scumpă navă de război construită vreodată.  
Italienii sunt bucuroși că, pentru câteva zile, turismul are de câștigat de pe urma miilor de militari americani.
Echipajul a dat asigurări că sosirea portavionului nu are legătură cu războiul din Ucraina.

Vasul are peste 330 de metri lungime

Portavionul Gerald Ford, cea mai mare navă de război construită vreodată, a ajuns în mai a.c. în Norvegia pentru a întări dispozitivul militar al NATO în condițiile tensiunilor cu Rusia.

Vasul are peste 330 de metri lungime și o înălțime de aproape 80. Are la bord 4.500 de oameni și 90 de avioane și elicoptere. Aceasta a fost prima deplasare operațională, Oslo fiind cea dintii escală.

Gerald Ford este însoțit de grupul său naval, alcătuit dintr-un crucișător, trei distrugătoare și 2 submarine nucleare.

De obicei, acestea staționează la Norfolk, în Virginia. De aici și valul de controverse legate de prezența recentă a vasului la Trieste.

 

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...