back to top
spot_img

Anunț tulburător la București: „Vremurile de calm fericit s-au terminat” /VIDEO

„Ori ne asumăm lupta pentru a ne apăra graniţele, teritoriul, principiile şi, în consecinţă, cetăţenii şi generaţiile viitoare, ori vom cădea” - Donald Tusk

Premierul polonez Donald Tusk a atras atenția joi, la Congresul PPE de la București, că „vremurile de calm fericit s-au terminat în Europa”! Anunțul lui Tusk sună neliniștitor, mai ales că a fost spus direct, ca să știm foarte clar cu toții la ce să ne așteptăm. Și anume la „vremuri tulburi”, cum ar fi spus bunicii noștri…

„Vremurile de calm fericit s-au terminat. Epoca de după război a dispărut. Trăim vremuri noi, într-o epocă de dinainte de război. De fapt, pentru unii dintre fraţii noştri, nu mai este nici măcar un timp de dinainte de război.

Este un război la scară largă în forma sa cea mai crudă. Nu este vina noastră că vocabularul nostru zilnic include, încă o dată, cuvinte precum lupte, bombardamente, atacuri cu rachete, genocid”, a adăugat şeful guvernului polonez.

7 martie 2024 Anunț la București al lui Donald Tusk
Anunț la București al lui Donald TuskAnadolu Ajansi

Anunț la București: Ori, ori…

El a atras atenţia că Europa se află „în faţa unei alegeri simple”: „Ori ne asumăm lupta pentru a ne apăra graniţele, teritoriul, principiile şi, în consecinţă, cetăţenii şi generaţiile viitoare, ori vom cădea”.

Acesta a făcut apel la unitate în contextul crizelor multiple cu care se confruntă Europa.

„Europenii vor fi uniţi când vor vedea cu toată claritatea că Uniunea este cu adevărat <Europa noastră, o casă sigură şi bună pentru oameni>, aşa cum spune manifestul nostru. Astăzi, acesta este exact semnalul pe care fermierii şi producătorii noştri de alimente îl aşteaptă cu nerăbdare. Ei vor, de asemenea, o Europă care îi protejează şi care le înţelege temerile”, a mai afirmat liderul de la Varşovia.

Ce a mai evidențiat Tusk la București

„Europa noastră, o casă sigură și bună pentru oameni”, așa cum spune manifestul nostru. Astăzi, acesta este exact semnalul pe care agricultorii și producătorii noștri de alimente îl așteaptă cu nerăbdare. De asemenea, ei doresc o Europă care să-i protejeze și să le înțeleagă temerile”, a adăugat liderul polonez.

Premierul de la Varșovia a amintit că în urmă cu 10 ani a făcut apel la liderii europeni să sprijine necondiționat Ucraina, a făcut apel la crearea unei Uniuni energetice pentru a sparge dominația rusă în ceea ce privește gazele și petrolul și a cerut solidaritate europeană în criza migrației pentru protecția comună a frontierelor noastre externe.

“Astăzi fac apel la dumneavoastră pentru securitatea alimentară. Aceasta este una dintre condițiile pentru a fi în siguranță din toate punctele de vedere”, a conchis Tusk.

Tusk a mai evidențiat, că nu există niciun motiv obiectiv pentru a capitula în fața răului. Potențialul Europei: economic, financiar, demografic, moral, este mai mare decât potențialul celor care ne atacă. „Este crucial astăzi ca Europa să creadă în forța sa“, a adăugat el, în cadrul discursului susținut în plenul Congresului PPE, înainte ca popularii europeni să anunțe că Ursula von der Leyen a fost desemnată drept candidat cap de listă pentru un nou mandat în funcția de președinte al Comisiei Europene.

Citiți și: 

Cine este politicianul supranumit „șoptitorul lui Trump”

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...