Soprana Angela Gheorghiu revine la București, la Sala Palatului, pentru un concert de gală extraordinar. Când se desfășoară concertul intitulat Noblețea sunetului.
În seara zilei de 11 decembrie, Angela Gheorghiu va concerta pe scena Sălii Palatului. Va fi însoțită pe scenă de tenorul Teodor Ilincăi și va fi acompaniată de Orchestra Simfonică Valahia, dirijată de Eugene Kohn.
Soprana a mărturisit recent că este foarte emoționată înainte de acest concert: „Fiecare întâlnire cu publicul din România este specială. Nu știu dacă sunt originală, posibil că același sentiment îl au și colegii mei în țările lor de origine. Sunt extrem de bucuroasă să știu că publicul din România mă poate asculta.
În primii 15-20 de ani de carieră internațională, foarte rar am auzit și am văzut români la spectacolele mele de pe scenele internaționale, apoi încet-încet au apărut români, mai întâi unul sau doi, apoi din ce în ce mai mulți, mulți dintre ei venind special să mă asculte, așa cum o fac fanii mei din alte țări dintotdeauna. Nu poate decât să mă bucure acest lucru și sunt deja foarte emoționată pentru acest concert”.
Mai multe despre cât de mult abia așteaptă soprana întâlnirea cu publicul din România aici: https://www.facebook.com/reel/1100391288131603
Angela Gheorghiu este unul dintre puținii artiști lirici cu o discografie impresionantă
În ultimii zece ani, dirijorul Eugene Kohn și-a împărțit timpul în mod egal între simfonie și operă. De asemenea, este activ ca director muzical pentru concerte în întreaga lume cu Plácido Domingo, o colaborare de mai multe decenii bine documentată pe DVD și înregistrări. Este directorul muzical al tenorului Andrea Bocelli și a dirijat concerte pentru Brynn Terfel, Anna Netrebko și Angela Gheorghiu.
Albumul, produs de Signum Classics, a fost înregistrat alături de pianistul Vincenzo Scalera şi conţine 17 melodii clasice compuse de Puccini pentru voce şi pian în perioada 1875 – 1919, inclusiv una recent redescoperită, “Melanconia”, prezentată pe disc în premieră mondială.
Angela Gheorghiu: „Omagiul meu pentru Giacomo Puccini”
„Acest album reprezintă omagiul meu pentru Giacomo Puccini, căruia i-am fost profund recunoscătoare toată viaţa. Alături de Vincenzo Scalera am avut bucuria să înregistrez 17 melodii clasice pe care Puccini le-a compus de la 16 la 61 de ani. Unele dintre ele au o forţă şi un stil care amintesc de ariile din operele sale, altele sunt mai romantice şi mai pure”, a declarat Angela Gheorghiu pentru presa britanică.
Proiectele sopranei pentru 2025
Ea a întrebat un trecător care este drumul spre uşa scenei de la Opera House. „Era la doar cinci metri distanţă! Am mai spus această poveste înainte”. Aşa este, dar totuşi: ce poveste pentru o operă!”, nota The Guardian despre celebra soprană.
Cât privește proiectele sopranei pentru 2025, deocamdată am aflat din programul Sheldonian Theatre, Oxford/UK că „una dintre cele mai glamour și talentate cântărețe de operă ale vremurilor noastre, revine să cânte alături de Orchestra Filarmonicii din Oxford pentru a închide sezonul la Teatrul Sheldonian”. Acest lucru se va întâmpla în iunie 2025, iar după cum mai notează distinsa instituție, „împreună, vor sărbători un compozitor căruia i-a dedicat o viață: Puccini. După apariții marcante în rolul eroinelor sale Tosca și Madama Butterfly pe cele mai mari scene de operă din lume, Gheorghiu interpretează cele mai îndrăgite arii din operele lui Puccini, în timp ce orchestra își aduce talentele de povestire în uverturi încântătoare și intermezzuri tragice din operele și operetele preferate”.
Citiți și: Soprana Angela Gheorghiu, scandal cu huiduieli la Seul