back to top
spot_img

Angajații de la metrou ies în stradă pe 4 aprilie

Care sunt revendicările sindicaliștilor

Revendicările angajaților de la Poșta Română au fost rezolvate, dar acum angajații de la metrou anunță că ies în stradă, joi, 4 aprilie. Rămâne de văzut acum în ce măsură circulația metroului va fi afectată.

Conducerea Unitatea – Sindicatui Liber din Metrou (USLM) a trimis o adresă către Primăria Municipiului București în care i-a solicitat primarului general Nicuşor Dan să ia la cunoștință că în data de joi, 4 aprilie 2024, între orele 14.30 – 15.30, în fața Guvernului României, în Piața Victoriei, se va desfășura o adunare publică (pichet de protest, depunere de documente).

Protestul angajaților de la metrou – membri USLM a fost autorizat de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Sindicaliștii au voie să folosească bannere, pancarte și mijloace de sonorizare cu respectarea legislației în vigoare. De asemenea, o delegație formată din 4 persoane va depune un memoriu la registratura instituției pichetate.

Traficul pietonal și cel rutier nu vor fi afectate. Organizatorul trebuie să asigure paza bunurilor, asistența medicală și curățenia.

”Pe durata de desfăşurare a manifestaţiei se vor folosi bannere, pancarte si mijloace de sonorizare cu respectarea legislației în vigoare.

Totodată, o delegaţie formată din patru persoane va depune un memoriu la registratura instituţiei pichetată. Nu se va perturba traficul pietonal şi rutier din zonele pichetate.

Paza bunurilor, asistenţa medicală şi salubrizarea zonei se va face prin grija organizatorului atât pe toată durata de desfăşurare a evenimentului, cât şi la încheierea acestuia”, se arată în răspunsul Primăriei Municipiului București

Care sunt revendicările sindicaliștilor de la metrou

Potrivit Club Feroviar, în documentul amintit se precizează:

„La această adunare publică vor participa circa 500 de persoane. Scopul adunării publice îl constituie manifestarea protestului salariaților Metrorex – membri USLM, în legătură cu:

  • Neaplicarea prevederilor CCM-Metrorex 2023/2024, a Legii nr. 367/2022 şi a Codului Muncii actualizat, prin aplicarea Legii 296/2023;
  • Deficitul de personal si deficitul de finanțare, tragerea unui semnal de alarmă asupra riscului major în blocarea activității metroului bucureștean;
  • Lipsa unui BVC Metrorex 2024 îndestulător pentru buna desfășurare a activității;
  • Nerespectarea prevederilor Legii 195/2020 – Statutul Personalului Feroviar”.

 

author avatar
Răzvan Codorean

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...