Tragedie de proporții! Andrei Matei, fostul jucător de la Rapid București, s-a stins din viață la vârsta de doar 34 de ani.
Andrei Matei a murit
Andrei Matei, fost jucător al echipei Rapid, a murit la vârsta de 34 de ani, după o luptă îndelungată cu scleroza laterală amiotrofică, o afecțiune neurologică devastatoare.
Crescut de Rapid, Matei a făcut parte din echipa mare în sezonul 2012-2013, unde a acumulat 3 meciuri.
Moartea sa este o pierdere tragică pentru comunitatea fotbalistică, iar amintirea sa va rămâne vie în inimile fanilor și colegilor de echipă.
“Cu mare tristețe, vă anunțăm că Andrei Matei, fostul jucător al Rapidului, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare și s-a alăturat Galeriei din Ceruri, la numai 34 de ani! Andrei a fost crescut în pepiniera Rapidului și a jucat trei meciuri pentru prima echipă, în sezonul 2012/2013. Condoleanțe familiei și prietenilor!”, a transmis clubul Rapid pe Facebook.
La începutul anului 2021, Andrei Matei a început să manifeste simptomele sclerozei laterale amiotrofică, o afecțiune devastatoare care i-a afectat drastic mușchii. Diagnosticul a venit abia un an mai târziu, iar mama sa a împărtășit experiența traumatizantă prin care au trecut.
“Totul s-a întâmplat ca din senin. Într-o dimineață, când s-a trezit, băiatul meu mi-a spus că i-a amorțit o mână, cea stângă. Apoi, lucrurile au început să se agraveze destul de rapid. I-a scăzut forța musculară în braț atât de tare încât nici o sticlă nu putea să țină în mână.
La vreo săptămână, două, i s-au încovoiat trei degete de la o mână, cel mare, arătătorul și mijlociul, ca și cum i s-ar fi pus cârcei. Atunci am mers la un neurolog, dar până să aflăm ce necaz s-a abătut asupra lui Andrei, ce boală îl chinuie, a trecut un an”, povestea mama lui Andrei Matei în 2022, potrivit Libertatea.
Scleroza laterală amiotrofică (SLA), cunoscută și sub denumirea de boala lui Lou Gehrig, este o afecțiune neurodegenerativă progresivă care afectează celulele nervoase din creier și măduva spinării.
Această boală duce la pierderea treptată a neuronilor motori, provocând slăbiciune musculară, dificultăți în vorbire, înghițire și, în cele din urmă, paralizie. Cauza exactă a SLA nu este pe deplin înțeleasă, deși se consideră că factorii genetici și de mediu pot juca un rol.
Deși nu există un tratament curativ, intervențiile timpurii, terapia fizică și sprijinul multidisciplinar pot îmbunătăți calitatea vieții pacienților și pot încetini progresia bolii. Scleroza laterală amiotrofică este o afecțiune devastatoare, dar cercetările continuă în căutarea unor terapii eficiente.
CITEȘTE ȘI – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, club din liga a doua, a intrat în faliment. “Se încheie aici”