Andrei George Dicu a murit la doar 48 de ani. Jurnalist și scriitor, Andrei George Dicu lucra de 30 de ani în presă, iar pe 3 aprilie ar fi împlinit 49 de ani. Cea care a anunțat tragedia a fost mama jurnalistului, care a precizat că Andrei George Dicu s-a stins în urma unui stop cardiorespirator, după o scurtă suferință.
Corpul neînsuflețit al celui care a fost Andrei Dicu este depus la Biserica Gârleni, de pe Bulevardul Ghencea. Înmormântarea va avea loc marți, 26 martie 2024.
Mama jurnalistului Andrei George Dicu a anunțat, pe contul său de Facebook, dureroasa veste:
„Anunț pe această cale, pentru cei care l-au cunoscut, că Andrei-George Dicu a încetat din viață în ziua de 23 martie 2024, în urma unui stop cardiorespirator, după o scurtă suferință. Corpul neînsuflețit este depus la Biserica Gârleni, Bdul Ghencea, începând cu după-amiaza zilei de 24 martie 2024. Înmormântarea va avea loc marți, 26 martie 2024. Revin cu detalii. Ioana Dicu, mama.”
Clubul Presei de Turism – FIJET România anunță cu durere și cu tristețe trecerea în eternitate a colegului nostru Andrei George Dicu, jurnalist și scriitor.
„Andrei George Dicu, un jurnalist, scriitor, poet și pamfletar, cu o prezență vibrantă și cu o voce distinctivă în peisajul media românesc, a trecut în eternitate la doar 49 de ani, lăsând în urmă un vid imens și inimile îndurerate ale celor care l-au cunoscut și l-au admirat.
Născut cu harul de a povesti povești, Andrei George Dicu a fost mult mai mult decât un simplu jurnalist sau scriitor, dar și poet – a fost un călător în universul cuvintelor, o personalitate culturală complexă, modelând realitatea cu fiecare frază și cu fiecare reportaj. Ca Senior editor la revista FANATIK și editorialist la site-ul FANATIK.RO, el a fost o sursă de inspirație pentru mulți, aducând în lumină subiecte de actualitate și provocând gânduri critice.
Cu romanul său captivant, „Carla”, lansat în 2019, primul roman rozacrucian din România, Andrei Dicu a demonstrat că talentul său depășește granițele presei scrise și că povestirile sale au puterea de a atinge inimile cititorilor cu profunzime și sensibilitate.
De-a lungul unei cariere ce a început în 1992, când încă era elev de liceu, și-a pus amprenta asupra unei game variate de platforme media, navigând cu ușurință între presa scrisă, mediul online, radio, dar și televiziune. S-a remarcat ca jurnalist sportiv, dar și jurnalist specializat pe domeniile politic, social și, turistic cultural. În 1998 a absolvit Școala Superioară de Jurnalistică (SSJ), iar de-a lungul timpului a obținut multe premii pentru activitatea sa de om de presă. A scris postfața pentru mai multe volume aparținând lui Ilie Dobre, precum și postfața cărții lui Laurian Stănchescu, “Corina Ungureanu – sfârșit și început”. A publicat versuri în revistele Salut, Contrapunct, Jurnalul de București, Dreptatea, Tineretul Liber, Oglinda Literară, Luceafărul. La departamentul cultural al TVR a semnat regia, scenariul şi comentariul documentarelor “Palia de la Orăștie”, “O samă de cuvinte” și “Atlasul lingvistic român, de Sextil Pușcariu”.
A fost colaborator la „ProSport”, și ulterior la cotidianul „Sportul Românesc”, secția Fotbal-Internațional „ProSport” şi la cotidianul „Sportul Românesc”. A fost redactor, editorialist și ulterior șef departament turism – sport la cotidianul ”Curierul Național”. De asemenea, a colaborat cu revistele „Atac”, „România Pitorească”, „SportPlus”, RomaniaPress.ro, ”Flacăra” și ”Taifasuri”. A fost realizator al emisiunii „Oameni mari”, la postul TV online Job TV, redactor la departamentul sport al Ziarului „Ring”, redactor – colaborator la Radio Romania Actualităţi, unde a fost invitat și ulterior realizator al emisiunii „Semnele lumii”, realizator de emisiuni la Radio Total Sport FM, dar și redactor-șef, comentator și pamfletar la revista VIP. A jucat în rol secundar în filmul “Cântec pentru fiul meu” (1980) şi în câteva producţii realizate de postul Tele 7 ABC (1996).
Pentru Clubul Presei de Turism – FIJET Romania, Andrei Dicu nu a fost doar un coleg, ci și un prieten drag, cu care am împărtășit bucuriile și provocările acestei profesii exigente. Îi vom simți lipsa prezenței puternice, dar vom păstra vie amintirea lui prin contribuția sa remarcabilă la dezvoltarea și promovarea jurnalismului de calitate în România.
Este de datoria noastră să îi păstrăm memoria și să facem cunoscute cititorilor creațiile sale literare și jurnalistice. Este foarte greu să scrii ”a fost”…
În această zi tristă, ne unim în gânduri și rugăciuni cu familia și cu cei care i-au fost dragi și alături, oferindu-le întreaga noastră compasiune și susținere în momentele dificile prin care trec. Cu recunoștință și respect, îi spunem adio unui profesionist, unui spirit liber, unui creator rebel și unui prieten drag. Steaua lui s-a oprit acum, din călătoria ei, undeva sus, pe cer, și ne luminează de acolo. Drum bun, Andrei, călătorie liniștită către lumina veșniciei!”, a transmis Traian Bădulescu.
Citește și: Dan Diaconescu se relansează în politică. “Vom fi surpriza alegerilor din 2024”
Citeste si: Ministrul Agriculturii nu ne lasă flămânzi în weekend. Anunțul privind închiderea magazinelor