Anchetă la o stațiune turistică celebră din România. Polițiștii au descoperit că pe malul de lângă Lacu Roșu debarcaderul a fost construit fără autorizație. Cu alte cuvinte, toate plimbările cu barca se făceau ilegal.
Este anchetă la o stațiune turistică celebră din România. În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (Parchetul General) și Inspectoratului General al Poliției Române (Poliția Română), au fost puse în aplicare șase mandate de percheziție.
Astfel, în dimineața de 30 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Harghita, au descins în localitățile Lacu Roșu, Valea Strâmbă și municipiul Gheorgheni, la patru sedii ale unor operatori economici și două domicilii ale persoanelor implicate.
Anchetă la o stațiune turistică celebră din România
În Lacu Roșu, stațiune turistică celebră din România, situată în vârf de munte, după ce treci Cheile Bicazului, ar fi fost ridicată o construcție, respectiv un ponton debarcader, loc în care s-ar fi desfășurau activități de agrement turistic cu bărci cu vâsle.
Ce au descoperit polițiștii
În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, în dimineața de 30 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Harghita, au pus în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară.
Anchetă la o stațiune turistică celebră din România. Perchezițiile au avut loc în localitățile Lacu Roșu, Valea Strâmbă și municipiul Gheorgheni, la patru sedii ale unor operatori economici și două domicilii ale persoanelor implicate.
Polițiștii au constatat că, în cursul anului 2023, pe malul de la Lacu Roșu, ar fi fost ridicată o construcție.
Mai exact, în acestă stațiune turistică, a fost construit un ponton debarcader, loc în care s-ar fi desfășurat activități de agrement turistic cu bărci cu vâsle.
S-a încălcat legea
Problema este că activitățile din această stațiune turistică celebră din România s-au făcut fără obținerea autorizațiilor necesare de la instituțiile abilitate ale statului.
Mai exact, nu s-a respectat legea. În conformitate cu regementările în vigoare prevăzute în Legea nr. 107/1996 privind legea apelor, în O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și a faunei sălbatice, precum și în Legea nr. Legea 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului.
Au fost găsite 13 arme și grenade
În urma activităților desfășurate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri și documente financiar contabile.
Totodată, au fost ridicați peste 25.000 de euro, peste 43.000 de lei, 69.000 de forinți, 13 arme, ce urmează a fi supuse verificărilor specifice, în vederea stabilirii legalității deținerii și dacă acestea se regăsesc pe lista armelor supuse autorizării, două grenade de tip air soft, trei baterii de artificii, din categoria articolelor pirotehnice F2 și 20 de petarde, deținute fără documente de proveniență, o sabie, trei laptopuri, trei telefoane mobile, două memory stick uri și trei case de marcat.
Mandate pentru două persoane
Față de două persoane, de 28 și 53 de ani, au fost puse în aplicare două mandate de aducere.
Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor aspectelor relevante în cauză.
CITEȘTE ȘI: Droguri de un milion de euro îngropate în grădină. Descoperire șoc DIICOT