Ancheta de la CFR Călători în urma căruia au fost cercetate 35 de persoane se îndreaptă spre un deznodământ care confirmă dezvăluirile Oficiul de stiri. Din cele 35 de persoane puse sub acuzare, 31 se întoarc la muncă. Șefii din Poliția Română sunt nemulțumiți de ancheta în care au fost confiscați și banii din pușculița copiilor.
Așa cum reiese din informațiile obținute de Oficiul de stiri, în ancheta de la CFR Călători 31 se întoarc la muncă. Doar una dintre cele patru persoane, din cele 35 cercetate, nu a făcut contestație iar pentru restul de trei au fost depuse acte în vederea rezolvării favorabile a aspectului privind dreptul la muncă. Este scandal în Polița Română, în urma celor 39 depercheziții efectuate pe 25 martie, chiar de Ziua Poliției Române. „A fost un dosar de imagine. Munca în zadar. Chiar de Ziua poliției Române, de Buna Vestire…”, a declarat, pentru Oficiul de stiri, un angajat CFR. „Sunt voci care spun că mai marii de la Direcție (Direcția de Polițe Transporturi din Poliția Română n.a.) nu au apreciat pozitiv activitatea”, au precizat aceleași surse.
Ancheta de la CFR Călători
Scandal în Poliția Română după dezvăluirile Oficiul de stiri. În timpul perchezițiilor care au avut loc pe 25 martie, polițiștii de la Serviciul Regional de Poliție Transporturi (SRPT) București au omis sau au neglijat aspecte importante. În acest fel, s-a ajuns la confiscarea unor sume de bani, chiar și din pușculița copiilor, au dezvăluit, pentru Oficiul de stiri, angajați CFR. „Erau bani, puși deoparte, pentru înscrierea la școală. Au fost ridicați odată cu celelate sume de bani găsite în casă. În cele din urmă, procuroarea dela Parchetul de pe lângă Tribunalul București a decis returnarea banilor”, au precizat, pentru Oficiul de stiri, angajați ai CFR.
Munca în zadar: percheziții care au costat „șase cifre”
Legat de ancheta de la CFR Călători, Oficiul de stiri a întrebat:„Au costat mai mult perchezițiile decât presupusa pagubă?”. „Cu siguranță!”, ni s-a răspuns. „Prejudiciu cert nu există. Doar niște presupuneri făcute de polițiști. Procurorii nu merg niciodată pe un prejudiciu presupus. Dar uite ca s-au încrezut în actele facute.”. Am întrebat cam cât costă o astfel de acțiune de amploare. „Au fost făcute 39 de percheziții. Asta înseamnă: X 3 polițiști/percheziție aduși 5 județe + Bucuresti; X 1 auto/locație; X N criminaliști; X N grupe de mascați; Audieri, avocați din oficiu, etc. Totul are 6 cifre în lei noi.”, au precizat surse din CFR.
Este „o mascaradă făcută de Ziua Poliției”
Scandal în Poliția Română după dezvăluirile Oficiul de stiri. Perchezițiile au avut loc, pe 25 martie, la ora 6.00. Asta deși angajații erau convocați, în aceeași zi, la ora 12.00, la o ședință, la sediul CFR Călători „în vederea efectuării unei instruiri pentu prevenirea neregulilor în ceea ce privește deficiențele de rezervare a locurilor pentru personalul care deservește vagoanele speciale.”. Așa cum a dezvăluit Oficiul de stiri, ancheta a fost declanșată în 2023. Între timp, s-a descoperit că un soft care deservea tabletele din dotare angajaților CFR a fost schimbat, din cauza deficiențelor descoperite. „Au luat mascați pentru amărâții ăștia de oameni. Pentru o amarâtă de tabletă. La oamenii ăștia puteau merge și fără pistol. Este o mascaradă făcută de Ziua Poliției, pentru imaginea unora în detrimentul vieții altora.”, au precizat angați ai CFR, pentru Oficiul de stiri.
„Copiii și-au văzut părinții la TV în cătușe. Cine le mai spală imaginea?”
După ce au fost adus „cu girofaruri și în cătușe, pentru spectacolul mediatic”, unul dintre angajații CFR Călători care a revenit la muncă, în urma deciziei date de magistrați de la Tribunalul București, a fost agresat de un client care văzuse perchezițiile mediatizate intens în mass-media. „Cine le mai spală imaginea acestor oameni? Nimeni! Copiii și au văzut la tv parinții aduși la secție (SRPT n.a), unii în cătușe. Pentru laude grade și….viitoare prime. Polițiștii au prins slăbiciunea la parchet. Naivi procurori. Se lucrează pentru imagine, oricât rau ar produce.”, a mai dezvăluit sursa Oficiul de stiri.

Ancheta de la CFR Călători
Scandal în Poliția Română după dezvăluirile Oficiul de stiri. Așa cum a dezvăluit Oficiul de stiri, ancheta de la CFR Călători a fost demarată în urma unui conflict mocnit între sindicate. Miza: diurna pentru cei care pleacă în străinătate. Angajați de la CFR au devăluit că, în ziua în care au avut loc perchezițiile erau convocați, oficial, la sediul CFR Călători. Nici nu se gândeau că vor bate la ușa lor mascații. Unii dintre cei convocați, din provincie, au fost întorși din drum, după ce rude sau vecini i-au sunat că sunt polițiști la ușă. „Toți au fost chemați la sediu. Nu înțelegeau de ce a mai fost nevoie de percheziții atât timp cât puteau să se prezinte în urma unei citații”, a dezvăluit, pentru Oficiul de stiri, unul dintre angajații CFR.
CITIȚI ȘI: Ancheta de la CFR Călători. Tribunalul București confirmă dezvăluirile Oficiul de stiri. Exclusiv!