Atenție la folia de aluminiu! Deși este folosită des în orice bucătărie, folia afectează uneori gustul, textura şi culoarea unor preparate de mâncare.
Experţii au dezvăluit cinci alimente care nu ar trebui preparate folosind folia de aluminiu.
Folia de aluminiu nu este indicată pentru varză
Varza se decolorează şi devine neapetisantă. În loc de o legumă proaspătă, uşor dulce, se obţine un aliment tare, cu gust metalic. Împachetarea cartofilor în folie înainte de coacere poate determina probleme. Cartoful conţine multă apă, care, din cauza căldurii, se condensează pe suprafaţa interioară a foliei. Rezultatul final este un preparat de mâncare foarte umed.

Sucul de roşii, care este uşor acid, poate dizolva aluminiul din folie
Acest lucru duce la o reacţie electrolitică şi distruge folia. Fructele acide pot reacţiona cu aluminiul din folia de aluminiu, care poate da alimentelor un gust metalic. Ardeiul iute şi chimenul intră în reacţie cu folia şi pot transfera aluminiul în alimente.
Aluminiul pătrunde în organism sub formă de vapori sau praf de aluminiu.
Un adult consumă zilnic în jur de 7-9 mg de aluminiu prin alimentație, la care se adaugă și aluminiul provenit din apă sau aer. Potrivit EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară), „sursa majoră de expunere la aluminiu pentru populația generală este prin alimentație, cu variații mari ale conținutului de aluminiu între alimente individuale”. Doza zilnică tolerată de aluminiu este de 1 mg/kg masă corporală/zi. Această limită este depășită în cazul multor persoane. Dacă se mai folosește și folie de aluminiu la gătit, cantitatea care ajunge în corp crește și mai mult.aluminiu

Citiți și
Orașul din România fără șomeri ! Autoritățile caută cu disperare angajați