Cardiologii și nutriționiștii atrag atenția asupra unor alimente pe care ar trebui să nu le mâncăm sau să le limităm. De ce? Pentru că ne pun în pericol inima. Nu mai vorbim despre starea generală a sănătății.
Spre exemplu, boala de inimă rămâne una dintre principalele cauze de deces în Statele Unite ale Americii (SUA), iar adoptarea unor alegeri alimentare sănătoase joacă un rol esențial în menținerea sănătății cardiace.
Alimente cu probleme
Pentru iubitorii de slănină, veștile nu sunt cele mai bune. Experții, inclusiv dieteticieni-nutriționiști specializați în cardiologie, avertizează că slănina ar trebui păstrată pentru ocazii speciale sau chiar eliminată complet din alimentație.
Potrivit click.ro, pâinea albă, cu indice glicemic ridicat și deficit nutritiv, poate duce la creșteri rapide ale zahărului din sânge, rezistență la insulină și creștere în greutate, crescând astfel riscul de boli de inimă.
Alimente care ne plac, dar periculoase
Prăjirea modifică conținutul nutrițional al alimentelor, crescând grăsimea și pierzând apă. Uleiurile folosite frecvent la prăjit pot conține grăsimi trans, iar adaosul mare de sare asociat cartofilor prăjiți poate contribui la hipertensiune arterială și riscul de boli de inimă.
Citiți și: