Anul Nou este un moment grozav pentru a respecta tradiții vechi de secole, despre care se spune că aduc noroc, bogăție și prosperitate în viața noastră. Însă aveți grijă ce mâncați de Revelion, deoarece există alimente care aduc ghinion, potrivit unora dintre superstiții.
Deși norocul este important și se tot vorbește despre el în preajma Revelionului, credem că este la fel de plăcut să știm ce lucruri ar trebui să evităm pentru a nu avea ghinion. Și nu vă faceți griji, nu este totul o nenorocire – punem pariu că vă veți bucura de unele dintre aceste alimente (spoiler: puteți sări peste feluri de mâncare!), potrivit delish.
Se spune că nu ar trebui să mănânci păsări precum curcanul sau puiul, creveți, homar, crab, ori orice fructe de mare. Totul este să încerci să te ferești de oricare dintre aceste feluri de mâncare deoarece vechi superstiții spun că poartă ghinion. În schimb, mergeți pe carne de porc, deoarece ar trebui să aducă prosperitate și progres. Sau încercați alternative vegetale.
Alte superstiții de pe această listă sunt mai… adiacente cu mâncarea decât despre ceea ce ar trebui și nu ar trebui să mănânci și, în schimb, sunt despre comportamente pe care veți dori să le urmați sau să le evitați în bucătărie în noul an. Conform tradiției, se spune că nu ar trebui să vă curățați casa (da, inclusiv vasele!) pentru a nu mătura sau spăla accidental norocul. De asemenea, nu ar trebui să începeți anul cu un frigider sau cămară goale. O modalitate de a combate asta? Salvați câteva resturi pentru a vă garanta că anul viitor va fi bogat. De asemenea, nu ar trebui să înmânați direct nimănui un cuțit de bucătărie de Anul Nou, deoarece asta poate implica o anumită dorință…de nedorit.
Alimente care aduc ghinion. Fără fructe de mare
Dacă nu vrei ca norocul tău să zboare în noul an, cel mai bine este să eviți curcanul sau puiul. Dacă nu doriți să experimentați eșecuri majore anul viitor, evitați să mâncați crabi, homari și alte crustacee în acest Anul Nou. Asta pentru că aceste creaturi se mișcă înapoi sau dintr-o parte în alta în loc de înainte.
Nu vă faceți griji, totuși, puteți să vă obțineți în continuare doza de fructe de mare – doar înlocuiți cu orice pește care înoată înainte, cum ar fi somonul sau tonul.
Fructele de mare precum creveții, codul, scoicile, se consideră că aduc ghinion de Revelion, deoarece caută hrană pe fundul oceanului. Dacă nu vrei să trăiești din resturi în nicio parte a vieții tale în anul următor, ar trebui să le eviți.
A da un cuțit cuiva de Revelion este la fel de bine ca și cum ai spune că vrei să tai legăturile cu el în viitor.
Cum e cu bananele
În tradiția chineză, albul este o culoare cu ghinion, deoarece simbolizează moartea, așa că toate alimentele albe sunt scoase la sărbătoare. Deși „occidental” vorbind, albul figurează la culoarea anului 2025, și este simbolul păcii și purității. Deci, dacă te iei după superstițiile chineze, tot ce înseamnă tofu, ouă, orez, conopidă, brânzeturi – spune-le la revedere pentru o noapte. În schimb, umple masa de Anul Nou cu verdețurile de toate felurile (aduc bogăție în viața ta), în timp ce orice e galben se presupune că prevestește prosperitate și fericire (portocalele ar trebui să aducă noroc, așa că încărcați masa și cu citrice).
Se spune că dacă lași ceva de mâncare în farfurie la sfârșitul nopții, anul care vine va fi unul din belșug. Așa că sari peste „clubul cu farfurie curată” și fă-ți o favoare în mai multe moduri, împachetând câteva resturi la sfârșitul mesei.
Și dacă nu știați, potrivit sursei menționate, bananele aduc ghinion! Chiar și tăierea lor ar aduce ghinion, conform delish. Nu numai la acest capitol se vede treaba cât de mult diferă superstițiile în jurul lumii, căci în mass media de la noi veți citi că bananele aduc prosperitate, noroc și fericire.
Pe această notă optimistă să uităm de ghinion și să mâncăm ce dorim, dar cumpătat.
Citiți și: Pentru noroc de Anul Nou. Strugurele de la miezul nopții și alergatul cu valiza /VIDEO