AFM: Bugetul Casa Verde Fotovoltaice pentru Regiunea Vest a fost rezervat integral

Potrivit Administrației Fondului de Mediu (AFM), înscrierile pentru Regiunea Vest în Programul Casa Verde Fotovoltaice, ultima etapă din cadrul acestui program pentru persoane fizice, s-au încheiat.

Bugetul de 200.480.000 de lei alocat a fost rezervat integral prin înscrierea a 10.024 de persoane. Începând cu data de 27 iunie vor urma înscrierile în cadrul programului pentru unităţile de cult, se precizează într-un comunicat oficial AFM.

Bugetul alocat regiunii Vest este de 200.480.000 de lei

22 iunie 2023 AFM

„Astăzi, 22 iunie 2023, ora 10:00, a demarat ultima sesiune de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Vest – judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş”, a anunţat, joi, Administraţia Fondului de Mediu (AFM).

Bugetul de 200.480.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 10.024 de persoane fizice.

Potrivit președintelui AFM, Laurențiu Neculaescu, astăzi s-a încheiat înscrierea cu succes a 86.625 de persoane fizice în aplicaţia informatică a Programului Casa Verde Fotovoltaice, Acestea „au rezervat integral bugetul de 1.732.500.000 lei. Din 27 iunie va urma înscrierea a 875 de unităţi de cult pentru un buget de 17.500.000 lei”, a mai precizat șeful AFM.

Înscrierile persoanelor fizice în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat. În perioada 27-29 iunie 2023 vor avea loc înscrierile în cadrul programului pentru unităţile de cult.

După ce se înscrie în platformă, fiecare solicitant va avea opțiunea, la un anumit punct, să își aleagă instalatorul cu care va continua proiectul. Instalatorul responsabil cu instalarea panourilor va primi informare, iar din acel moment va trebui să îi verifice clientului documentele și să îi ofere un răspuns cu privire la aprobarea sau respingerea lui în calitate de solicitant și, bineînțeles, justificarea în cazul respingerii.

author avatar
Mihai Morcovescu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE