Astăzi vom prezenta adevărurile ascunse despre Călin Georgescu, adică ceea ce nu se poate vedea cu ochiul liber. Vom acoate la lumină adevărurile revelate de o atentă analiză, atât a limbajului nonverbal, cât și a discursului meteoritului ce a lovit cu furie lumea politică românească, producând un crater adânc și obligând politicienii să-și reevalueze modul în care gândesc, raportarea lor la cei care i-au propulsat în vârful piramidei sociale.
Aspecte generale
Cu o inteligență mult peste medie, Călin Georgescu face parte dintre oamenii din acea categorie rară de oameni pentru care idealismul este un mod de viață. Cu un discurs eminamente pozitiv, Călin Georgescu are suișuri și coborâșuri în funcție de activitatea sa mentală, pe care încearcă să o proiecteze în realitate. Din punct de vedere al aspectului este un tradiționalist însă fără avea închistări. Îmbrăcămintea pe care o poartă în diverse ipostaze arată faptul că este iubitor de tradițional, putem spune conservator, fără însă a da foarte mare importanță acestui aspect. Corect, dar nu în exces. Privirea pe sub sprâncene denotă o suspiciune ridicată la rang de principiu, iar colțurile lăsate ale ochilor arată că ne aflăm în fața unui om cu capacitate de analiză foarte mare, fapt confirmat și de distanța foarte mare între nas și buza de sus. Din punct de vedere frenologic putem spune că domnul Călin Georgescu este un exemplar reușit. Conformația sa este armonioasă, cu mușchi fermi și pielea bine vascularizată, ceea ce denotă că are un sistem imunitar funcțional.
Faptul că are tot părul pe cap la vârsta în care în general bărbații fac chelie arată de asemeni faptul că ne aflăm în fața unui om autoritar și capabil de acțiune. Dacă privim atent istoria președinților Americii o să vedem că majoritatea președinților americani care au avut poziții proactive nu au avut nici măcar început de calviție. Ronald Reagan, Barack Obama, George W Bush senior și junior, sunt exemple clare și asta ca să pomenesc numai pe ultimii președinți.
Un alt element important la Călin Georgescu este comunicarea nonverbală
Perfect stăpân pe mijloacele de comunicare și cu experiență foarte mare în ceea ce privește netezirea căilor pentru o percepție corectă a mesajului, Călin Georgescu sincronizează în mod firesc mișcările mâinilor cu vorbele, ceea ce denotă o coordonare a sistemului limbic cu partea rațională. Chiar dacă apar în discursurile sale elemente hilare, sau cu accente SF, ele, discursurile sunt bine articulate și se dezvoltă pe un schelet corect construit. Un timid ireversibil, Călin Georgescu va evita întotdeauna zonele conflictuale ale discuției și îmi este foarte clar că structura sa psihică nu va putea face niciodată față unor atacuri concertate, ce nu se bazează pe argumente logice sau pe exemple concrete.
Faptul că refuză să vorbească cu presa dezvăluie o altă caracteristică, și anume agorafobia, pe care încearcă să și-o stăpânească cât poate. Nu este genul de om care să electrizeze masele, să vorbească în public, să fie histrionic sau fanfaron. Este rezultatul activității cerebrale predominante a părții stângi a creierului, care este asociată cu zona rațională. Nu prea face loc emoțiilor pe care de multe ori le reprimă. Discursurile sale au o fascinație specială și sunt percepute de multe ori că iraționale de către cei obișnuiți să gândească la nivel rudimentar. Coerența și articularea ideilor este la un nivel foarte înalt. Deși Călin Georgescu încearcă să transpună o viziune aproape idilică, multe dintre propunerile sale de redresare socio economică a României au mari șanse să devină realitate. Ceea ce îi lipsește este un oarecare histrionism și teatralism, fără de care nu poți supraviețui în zona politică, iar mulți au interpretat ca aroganță și lipsă de comunicare timiditatea sa și un bun simț pe care cu greu și-l poate reprima.
Venit dintr-o familie cu educație austeră și uneori restrictivă, pot spune că, pentru a păstra un echilibru politic, atâta vreme cât Marcel Ciolacu a refuzat dialogul cu AUR în mod deschis și declarat, alegerea lui Călin Georgescu în cea mai înaltă funcție din stat poate fi benefică.