Dumitru Popescu a fost unul dintre membri cercului apropiat al fostului Secretar General PCR, Nicolae Ceaușescu. Intitulat și „Dumnezeu”, Popescu s-a stins la onorabila vârstă de 96 de ani.
În urma lui Dumitru Popescu a rămas o carieră politică controversată. De altfel, Popescu este și cel care a scris discursurile „Întâiului Fiu al Poporului”, și a avut un impact profund asupra istoriei politice din România vechiului regim.
A murit Dumitru Popescu, cel care a scris discursurile dictatorului Nicolae Ceaușescu
Tot Dumitru Popescu este și artizanulul principal al culutului personalității dictatorului Nicolae Ceaușescu, un cult pe care fostul dictator l-a descoperit și adoptat după o vizită în Coreea de Nord. Popescu s-a făcut remarcat în anii comunismului națonalist prin formulele autentice de elogiere a Secretarului General PCR, dar și pentru cenzura agresivă.
Dumitru Popescu este cel care a redactat discursurile lui Nicolae Ceaușescu. În 1951 a terminat facultatea de științe economice, după care a activat în presă. Un an mai târziu a devenit membru al Comitetului Politic Executiv al Comitetului Central.

A fost redactor șef la ziarul Scânteia tineretului
Popescu a debutat ca jurnalist în anul 1950 la revista Contemporanu. Șase ani mai târziu, Nicolae Ceaușescu l-a invitat să preia funcția de redactor-șef la ziarul Scânteia tineretului, unde de altfel va rămâne până în 1960.
După ce Nicolae Ceaușescu a preluat puterea PCR, Dumitru Popescu a fost și deputat în Marea Adunare Națională în perioada 1965-1989, cu opt ani înainte de momentul Revoluției, Popescu a devenit rectorul Academiei de învățământ social-politic „Ștefan Gheorghiu” (școala de cadre a PCR). Înmormântarea lui va avea loc duminică, 24 noiembrie, la ora 12, la Cimitirul Belu.

Cultul personalității lui Nicolae Ceaușescu, dezvoltat de Dumitru Popescu
Pe lângă discursurile elogioase la adresa dictatorului Ceaușescu, Dumitru Popescu s-a remarcat și prin numărul mare de volume scrise: proză, poezie și eseuri. După Revoulția din decembrie 1989, Popescu a publicat mai mult pe partea de memorialistică. Redăm doar câteva din titlurile scrise de Popescu:
- Am fost și eu cioplitor de himere,
- Cronos autodevorându-se,
- Elefanții de porțelan,
- Panorama răsturnată a mirajului politic,
- Pumnul și palma (roman), potrivit evz.ro.