O companie cu sediul în Silicon Valley a dezvoltat robotul casnic, configurat să spele, să calce rufele și să facă curățenie.
Una dintre companiile care speră să câștige cursa roboților folositori la treburile casnice a dezvoltat robotul umanoid NEO. Reprezentanţii companiei îl configurează astfel încât să ştie să spele şi să calce rufele, să cureţe prin casă şi, în general, să le ofere oamenilor mai mult timp liber.
În plus, Neo a fost conceput pentru a fi controlat şi de la distanţă. Prezentarea acestui robot a fost făcută în cadrul ultimei conferinţe Internaţionale de Robotică Umanoidă, care a avut loc în Franța. Peste 30 de companii și instituții de cercetare și-au prezentat în cadrul conferinței cele mai noi creații în domeniu.
„Suntem foarte entuziasmați de posibilitatea de a teleopera robotul personal. Așadar, dacă te afli în altă parte, te poți „teleporta” în robotul tău și poți face mici lucruri în casă pe care poate le-ai uitat… să hrănești pisica sau să închizi fereastra, să verifici că totul este în regulă. În plus, vei putea primi vizite de la prieteni într-o formă diferită, de la distanţă, ceea ce cred că va fi extrem de interesant de explorat în anii următori, a declarant potrivit media internaționale Bernt Bornich, director executiv companie robotică.
Robotul casnic e într-o competiție acerbă
Fuziunea dintre Inteligenţa Artificială și inginerie avansează semnificativ în domeniul roboticii umanoide. Inginerii proiectează roboții astfel încât să imite forma și mișcările oamenilor, în timp ce inteligența artificială îi ajută să învețe pas cu pas să ia anumite decizii și să efectueze sarcini complexe.
Versiunea finală a acestui robot va fi lansată la anul, la un preț comparabil cu cel al unei mașini de clasă medie, în jur de 20 de mii de euro.
NEO se va confrunta cu o competiție acerbă. Aceasta deoarece Elon Musk a spus că până în 2040 vor fi cel puțin zece miliarde de roboți umanoizi. Robotul casnic reprezintă o altă provocare a tehnologiei alături de roboții-chelneri. Aceștia salută clienții, îi pot conduce la mesele lor, le pot aduce mâncare și băuturi la masă și spală și vasele murdare. Unii chiar au fețe funny, cum ar fi cele asemănătoare pisicilor, și chiar torc când îi scărpinați pe cap, după cum notează AP.
Citiți și: Roboții-chelneri, provocarea viitorului. Cum te servesc /VIDEO