back to top
spot_img

27 de milioane de euro costă platforma de asistență socială a ANEPIS

Va face mai eficient și mai transparent procesul de acordare a beneficiilor sociale.

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) intenționează să investească 136 de milioane de lei pentru realizarea unei platforme informatice care va gestiona toate plățile de asistență socială din România. 

Această inițiativă face parte din eforturile de modernizare a sistemului de asistență socială din țară și urmărește să aducă o mai mare eficiență și transparență în procesul de acordare a beneficiilor sociale.

27 de milioane de euro din PNRR

Licitația pentru achiziționarea serviciilor necesare dezvoltării și implementării acestei soluții informatice a fost lansată în SICAP de către ANPIS, iar proiectul este inclus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea contractului se ridică la 136 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ peste 27 de milioane de euro, și vizează crearea unui Sistem Național Integrat de Asistență Socială (SNIAS).

Care e scopul platformei

Prin intermediul acestei platforme, se dorește facilitarea și simplificarea procesului de gestionare a plăților de asistență socială, atât pentru beneficiari, cât și pentru autoritățile implicate în administrarea acestor programe. De asemenea, se urmărește consolidarea controlului și monitorizarea eficientă a utilizării fondurilor destinate asistenței sociale.

Pe ce se dau banii

Bugetul alocat va fi folosit pentru achiziționarea echipamentelor necesare dotării unui Data Center, inclusiv instalarea și configurarea acestora, precum și pentru achiziționarea de licențe software și dezvoltarea aplicațiilor necesare funcționării sistemului. De asemenea, serviciile furnizorului câștigător trebuie să includă pregătirea utilizatorilor pentru utilizarea platformei, inclusiv a personalului din cadrul ANPIS, al autorităților locale și regionale implicate în procesul de acordare a asistenței sociale.

Care sunt beneficiile pentru cetățeni

Implementarea acestui proiect va aduce numeroase beneficii pentru cetățeni, facilitând accesul la beneficiile sociale și simplificând procedurile administrative asociate. Totodată, modernizarea sistemului de asistență socială va contribui la creșterea eficienței și transparenței în utilizarea fondurilor publice destinate acestui scop.

Durata contractului va fi de 20 de luni, iar procesul de licitație este programat să se desfășoare în data de 13 mai.  

author avatar
Raluca Dan Redactor
Sunt jurnalist de peste 20 de ani și am lucrat în mai multe redacții de televiziuni și ziare naționale.

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...